Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
 
 

Salgsfremmende konsepter

 

I NOVASOL har vi gjennom årene gjort mye for å utvikle konsepter som fremmer utleie av norske hytter.Konseptene er ment å appellere til grupper med spesielle interesser, men som allikevel treffer mange av feriehusgjestene. Vi skiller mellom konsepter hvor feriehuset må oppfylle visse kriterier, og konsepter hvor eieren kun må være villig til å tilby fleksibilitet overfor feriegjestene. Tenk gjerne gjennom om du kan tilby noen av konseptene under.


 

 

Det er ikke alltid det passer for gjestene å reise på én bestemt ukedag. Med valgfri ankomst kan gjestene i sesongene C-, D-, E-, F- og P-sesong selv velge hvilken ukedag de vil ankomme. Ellers gjelder din fastsatte byttedag.

Les litt om valgfri ankomst.


Back to top

 

 

Valgfri ankomst type 2 gjelder i alle sesonger. Den kan for A-, B- og V-sesong bookes tidligst 4 uker før ankomst. Ellers som "Valgfri ankomst type 1".

Back to top

 

 

Et tilbud til alle kunder som ikke nødvendigvis kan eller vil bestille et helt antall uker. I ferieboliger med dette symbolet kan kundene bestille 3, 4, 5 eller 6 dager. Tilbudet gjelder for ferieboliger i C-, D-, E-, F- og P-sesong, og forutsetter «Valgfri Ankomst».

Back to top

 

 

Miniferie type 2 gjelder hele året, men kan tidligst bestilles 4 uker før ankomst. Denne type miniferie forutsetter «Valgfri Ankomst type 2» og avregnes som «Miniferie type 1».

Back to top

 

 

Dette konseptet er for deg som er villig til å gi litt ekstra for å få flere bookinger. Her tilbyr du gjestene følgende spesialrabatt: Leie 14 dager til prisen av 10, eller 21 dager til prisen av 15; ukeprisen multipliseres med 10 og divideres med 14, evt. multipliseres med 15 og divideres med 21. Gjelder i D-, E- og F-sesong.

Her finner du informasjon om Sparferie.


Back to top

 

 

Etterspørselen etter store og godt utstyrte feriehus har i de senere år økt, og NOVASOL har derfor konseptet "Store ferieboliger". Ferieboligene med dette symbolet er registrert for min. 14 voksne, har min. 6 soverom, og minst ett stort rom hvor alle kan møtes, sitte og spise sammen.

Back to top

 

 

Mange feriehus og hytter i Norge er velsignet med en vakker utsikt, noe som mange gjester mener er viktig for feriekvaliteten. Et panoramahus har en helt fri, åpen og vakker utsikt over vann (dvs. hav, fjord, innsjø eller elv). Avstanden til dette vannet skal være maks. 4 km.

Les mer om våre Panorama hus.


Back to top

 

 

For mange hundeeiere er det ikke tvil, hunden skal med på ferie. Derfor er vi ekstra glade når vi har huseiere som også tar imot husdyr i deres hytter.

Les mer om husdyrkonseptet.


Back to top

 

 

Dersom du istedet ønsker at gjestene ikke skal ta med husdyr til din hytte kan vi merke presentasjonen av huset ditt med "husdyr ikke tillatt". Vi krever ikke at du selv ikke tar med din egen hund, og kunden gjøres oppmerksom på at det ikke er et garantert husdyrfritt hus.


Back to top

 

 

Norge er NOVASOLs viktigste fiskedestinasjon, og derfor jobber vi aktivt med stadig å utbedre vårt fiskekonsept. Statistikk og erfaring tilsier at dette konseptet fører til mer utleie og da gjerne i de såkalte skuldersesongene, dvs. de uker som ligger like utenfor høysesongen. Våre fiskehus blir markedsført ekstra gjennom en lengre rekke medier som f.eks. egen fiskekatalog, egen Internettside, messestands etc. Les mer om hva du som hytteutleier bør tilby våre kunder, hvis du vil inn under våre fiskehuskonsept.

I dag har vi følgende fiskehuskonsept:

Back to top

 

 • Beliggenhet maks. 500 m fra fiskemulighet (hav, fjord, innsjø, elv e.l.).
 • Sløyeplass samt plass til å rense fiskeutstyr
 • Gjerne båt inkl./ekskl. (ikke obligatorisk).

Ferieboliger som er Standard Fiskehus skal ha Standard-, Vinter- eller Alpinkalender.

Back to top

 

 • Beliggenhet maks. 500 m fra fiskemulighet i saltvann (hav, fjord e.l.)
 • Sløyeplass samt plass til å rense fiskeutstyr
 • Frysekapasitet/fryseboks på min. 40 liter
 • Gjerne båt inkl./ekskl. (ikke obligatorisk).

Ferieboliger som er Fiskehus PLUS - Kyst skal ha Fiskekalender.

Back to top

 

 • Beliggenhet maks. 5000 m fra fiskemulighet i ferskvann (innsjø/tjern, elv/bekk, foss e.l.)
 • Sløyeplass samt plass til å rense fiskeutstyr
 • Gjerne båt inkl./ekskl. (ikke obligatorisk).

Ferieboliger som er Fiskehus PLUS - Innland skal ha Fiskekalender.

Back to top

 

Da kundeundersøkelser viser at NOVASOLs gjester setter stor pris på hagemøbler av bedre kvalitet, har vi laget et eget konsept for ekstra gode hagemøbler som gjør ferien på terrassen, balkongen eller i hagen særdeles attraktiv. Feriehus med Hagemøbler PLUS skal tilfredsstille følgende krav:

 • Velholdte og matchende hagemøbler (stoler/benker og bord) av enten kunststoff, aluminium/metall eller tre, eller evt. kurvmøbler, samt tilstrekkelig med behagelige sitteputer.
 • Hagemøbler som beskrevet ovenfor til minst det personantall som ferieobjektet er registrert for.
 • En god og velholdt hagegrill (kull eller gass; ikke engangsgrill).
 • Minst én parasoll per hagebord.
 • NOVASOL har mottatt tilfredsstillende bilder av hagemøblene.
 • Back to top

 

 

Flere og flere har en stressende hverdag og vil gjerne ha en ferie langt bort fra masseturismen. Man søker fred og ro, og har kanskje et ønske om å bo i pakt med naturen. Vi har utviklet et konsept for de hyttene som gir en ekte naturfølelse og som er særlig innbydende for de mer miljøbevisste av oss. Les mer om "tilbake til naturen".


Back to top

 

 

Den største gruppen av NOVASOL sine kunder er familier, som alle har sine behov og ønsker. Vi har gjennom konseptet barnevennlige feriehus lagt til grunn noen fasiliteter som må oppfylles for å kunne være et barnevennlig feriehus.

Les mer om konseptet barnevennlige hus.


Back to top

 

Feriehus merket med dette symbolet gir unike naturopplevelser, og ligger i nærheten av minst en av disse norske naturattraksjonene:

 • Nord for polarsirkelen der man kan oppleve nordlys og midnattssol.
 • Maks 1 mil unna et område med mangfoldig og egenartet fauna hvor man kan se f.eks elg, bjørn, ulike fuglearter eller hval.
 • Maks 1 mil fra et område med f.eks bær, sopp og en spesiell flora.
 • Maks 5 mil unna en av Norges 46 nasjonalparker.
 • Maks 5 mil til en av våre 18 Nasjonale Turistveier.
 • Back to top

 

Flertallet av de utenlandske kundene kommer til Norge for å oppleve naturen. For kunder som ønsker å gå turer, er det en fordel at turstien er like i nærheten av hytten.


Back to top

Ønsker du å vite mer står våre lokale representanter gjerne til disposisjon.