Storbyferie til Barcelona
germany_brandenburger_tor.jpg croatia_zagreb_cathedral.jpg germany_wismar.jpg hungary_budapest_palace.jpg france_cannes2.jpg dubronik_palace.jpg croatia_split_city.jpg vienna_palace.jpg france_paris.jpg england_london.jpg czech_republic_prague.jpg turkey_istanbul.jpg portugal_lisbon.jpg italy_rome.jpg italy_florence.jpg italy_venice.jpg italy_milan.jpg spain_mallorca.jpg portugal_algarve.jpg spain_madrid.jpg spain_san_sebastian.jpg spain_bilbao.jpg spain_costa_brava.jpg spain_barcelona.jpg spain_sitges.jpg spain_valencia.jpg spain_sevilla.jpg spain_malaga.jpg spain_granada.jpg default.png

Ferieleilighet i Barcelona

Barcelona ligger ved Middelhavet og har et varmt og solrikt klima nesten året rundt. Og en fascinerende unik kultur. Skulle ikke det være nok, finner du de deiligste strender lunt beliggende med kort avstand fra byens sentrum. Lei en ferieleilighet i Barcelona og opplev storslått arkiktektur, nydelige omgivelser, fantastisk mat og mye, mye mer.

Ferie i Barcelona

Rik historie og vakker arkitektur

Byen er verdenskjent for Antoni Gaudís mange fantastiske kunstverk, kanskje først og fremst for den berømte Sagrada Familia. Men den er langt fra den eneste ikoniske bygningen. Disse må også være med på topplisten: Casa Batlló, Güellparken, Palau de la Música Catalana og Hospital de Sant Pau fremstår alle som de reneste eksplosjoner av fantasi og farger. De fleste av dem er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv og er utmerkede eksempler på 1900-tallets modernisme.

 

Fortiden har også satt sine tydelige spor i Barcelona: utallige ruiner fra romertiden og middelalderen kan beundres på en slentretur gjennom det gotiske kvartalet, La Ribera, Raval og andre populære deler av den gamle by. Her står stolte katedraler side om side med vakre kirker, middelalderpalass og spennende små og bortgjemte severdigheder i de trange smugene. En tur gjennom denne delen av Barcelona byr på nye overraskelser rundt hvert gatehjørne. Når du er på ferie i Barcelona kan vi anbefale å ta en rusletur tur i Ciutadellaparken, hvor du kan spasere langs den moderne strandpromenaden og slappe av og nyte solen på en av de mange praktfulle bystrendene.

Underholdning og shopping

Drar du på storbyferie til Barcelona ser du fort at byen er helt i tetsjiktet når det handler om kultur og underholdning som dans, teater og museer. Her kan du oppleve det nyeste og mest avanserte. Også innen populærkulturen kan byen vise til et vidt spekter av tilbud, foruten tradisjonelle festivaler som La Mercè, som gjerne er konsentrert rundt bydeler som Gràcia, Sants og Poblenou.

 

Har du sans for shopping vil du elske Barcelona. Her er et bredt utvalg av butikker tilpasset alle budsjetter og ønsker. Kjøpesenteret Las Arenas ligger på en gammel tyrefekterarena, nær Plaza Espanya. Her venter shoppingmuligheter nærmest like utenfor døren uansett hvor du leier ferieleilighet i Barcelona. Om du tar deg en tur opp på takterrassen blir du belønnet med en betagende utsikt over byen og Montjuïc-fjellene.

 

Om du drømmer om lange netter med dans og moro, da er du på rett sted. Her er nattelivet spennende, og det virker som om festen aldri tar slutt. Oppsøk et av de lokale vannhullene, der du kan starte kvelden med en øl eller en gin og tonic før du kaster deg ut i det pulserende nattelivet.

Stranden i Barcelona

Gastronomiske opplevelser

Når du har sett de viktigste severdighetene, er tiden inne for å prøve ut en annen av Barcelonas sjarmerende sider: gastronomien. Her finner du et rikt utvalg barer og restauranter, hver med sine spesialiteter. Det katalanske kjøkkenet har et mediterrant flair med mye smak. Vil du prøve noen typiske retter som ikke er tapas? Da kan du se etter esqueixada (salat med blant annet saltet torsk og oliven ), fricandó (kalvekjøtt med sopp) eller den populære pa amb tomàquet (brød gnidd med tomat, olivenolje og salt) som serveres med ost eller iberisk skinke. Besøk også markedet La Boqueria, like ved ramblaen, der du kan kjøpe med deg ferske produkter med hjem og prøve å gjenskape smaken av Barcelona når du kommer hjem.

 

Uansett om du er klar for museer og historiske severdigheder, om du vil slappe av på stranden, kaste deg ut i det pulserende nattelivet eller shoppe siste mote i designerens egen butikk – Barcelona har det meste. Vil du bli bedre kjent med andre destinasjoner kan du på vår oversikt over storbyferier i Europa lese om andre byferier og se våre ferieleiligheter i storbyene.