Storbyferie til Lisboa
germany_brandenburger_tor.jpg croatia_zagreb_cathedral.jpg germany_wismar.jpg hungary_budapest_palace.jpg france_cannes2.jpg dubronik_palace.jpg croatia_split_city.jpg vienna_palace.jpg france_paris.jpg england_london.jpg czech_republic_prague.jpg turkey_istanbul.jpg portugal_lisbon.jpg italy_rome.jpg italy_florence.jpg italy_venice.jpg italy_milan.jpg spain_mallorca.jpg portugal_algarve.jpg spain_madrid.jpg spain_san_sebastian.jpg spain_bilbao.jpg spain_costa_brava.jpg spain_barcelona.jpg spain_sitges.jpg spain_valencia.jpg spain_sevilla.jpg spain_malaga.jpg spain_granada.jpg default.png

Ferieleilighet i Lisboa

Trikken i Lisboa

Lisboa, som ligger ved bredden av elven Tejo, er rik på både historie og tradisjon. Klassisk og elegant, og med en duft som minner om fin gammel vin, er Portugals hovedstad en by det er lett å la seg fascinere av. De tradisjonelle fortauene med sine sorte og hvite brostein, de gamle gule sporvognene som sliter seg opp de bratte bakkene, de historiske bygningsfasadene med sine mosaikker og veggmalerier, de sørgmodige fadomelodiene… Dette er detaljer du vil minnes lenge etter at ferien i Lisboa er over. Trass i sine mange kvaliteter er Lisboa stadig en av Europas minst kjente hovedsteder, og definitivt verdt et besøk dersom du vil på ferie i en storby.

 

Byen er full av kontraster som kombinerer tradisjoner og kulturarv med nyere kunstneriske strømninger. Om sommeren arrangeres det musikkfestivaler og utstillinger overalt; ja, året rundet er kulturkalenderen fylt opp med spennende arrangementer og festivaler, noe som bidrar til å gjøre Lisboa til et attraktivt reisemål uansett årstid. Med en ferieleilighet i Lisboa venter spennende opplevelser og attraksjoner som perler på en snor.

Attraksjoner i Lisboa

Attraksjoner i Lisboa

Et av de mest markante landemerkene er Belem-tårnet, som ligger på nordsiden av elven. Det befestede tårnet ble opprinnelig bygget for å beskytte innseilingen til Lisboa, og det var også derfra de store oversjøiske ekspedisjonene la ut på sine spennende og farefulle seilaser. Her kastet Vasco da Gama anker da han vendte hjem etter å ha funnet sjøveien til India i 1498.

 

Jeronimos kloster ligger like i nærheten av tårnet. Det ble oppført på 1500-tallet og regnes som et av de fineste eksemplene på den manuelinske stilen, som kjennetegner Lisboas første arkitektoniske blomstringstid. Klosteret ble reist som en hyllest til Vasco da Gama etter hans andre reise til India.

 

Legenden forteller at Lisboa i likhet med Roma ble bygget på syv høyder. På den høyeste av dem ligger São Jorge og overvåker byen. Den robuste borgen ble oppført av vestgoterne på 400-tallet, og på 1400- og 1500-tallet fungerte den som residens for den portugisiske kongefamilien. Utsikten fra festningsmurene er blant Lisboas mest spektakulære.

 

Av andre interessante steder du kan besøke når du leier en feriebolig i Lisboa kan vi nevne Santa Luzia, Convento do Carmo og Praca do Comercio. Sistnevnte er en stor plass med bueganger under gulmalte bygninger, som ble oppført etter det store jordskjelvet i 1755. Om du vil oppleve det moderne Lisboa anbefaler vi Parque das Nacoes. Her finner du akvarium, konsertsal, marina og et enormt kjøpesenter.

Mat i Lisboa

Kulinariske opplevelser

Noe av det aller beste ved det å reise, er å utforske den lokale gastronomien. Og på ferie i Lisboa vil du ikke bli skuffet. På de fleste av byens utmerkede restauranter serveres det generøse porsjoner av høy kvalitet til rimelige priser. Nærheten til havet gjenspeiles på menyene, som frister med utallige retter der fisk og skalldyr er hovedingrediensene. De mest berømte spesialitetene i Lisboas kjøkken er sardiner og bacalao (torsk), og det sies at det finnes like mange oppskrifter med torsk som det er dager i året. En annen lokal spesialitet er de lekre pasteis de Belem (kremkaker).