Storbyferie til Paris
germany_brandenburger_tor.jpg croatia_zagreb_cathedral.jpg germany_wismar.jpg hungary_budapest_palace.jpg france_cannes2.jpg dubronik_palace.jpg croatia_split_city.jpg vienna_palace.jpg france_paris.jpg england_london.jpg czech_republic_prague.jpg turkey_istanbul.jpg portugal_lisbon.jpg italy_rome.jpg italy_florence.jpg italy_venice.jpg italy_milan.jpg spain_mallorca.jpg portugal_algarve.jpg spain_madrid.jpg spain_san_sebastian.jpg spain_bilbao.jpg spain_costa_brava.jpg spain_barcelona.jpg spain_sitges.jpg spain_valencia.jpg spain_sevilla.jpg spain_malaga.jpg spain_granada.jpg default.png

Ferieleilighet i Paris

Eiffeltårnet i Paris

Paris har tiltrukket seg besøkende gjennom årtusener og holder fortsatt stand som verdens turistdestinasjon nummer én. Historie, kultur, arkitektur og gastronomi… På begge sider av elven Seinen ligger uforglemmelige skatter og venter på deg.

 

I elegante gater og boulevarder troner harmoniske bygninger fra det 19. århundrede, stolte eksempler på fin arkitektur på høyt nivå. Byens skyline domineres av flere av verdens lettest gjenkjennelige monumenter. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Pantheon og Notre Dame er bare noen av dem.

 

De ulike bydelene, eller arrondissementene, har hver sin identitet og hver sine severdigheter. I Montmartre kan du fornemme en særegen kunstnerisk atmosfære, med den vakre Sacre-Couer som et naturlig midtpunkt. I latinerkvarteret hersker en avslappet bohemsk stemning, mens aristokratiet dominerer i det prangende villaområdet i Marais. Nye inntrykk og overraskelser venter rundt hvert gatehjørne.

 

Det er mange som leier en ferieleilighet i en storby med en plan om shopping i bakhodet, og da er en storbyferie i Paris et godt valg. Paris er selve motehovedstaden og alltid først ute med nye trender. Den er et viktig springbrett for nye designere som vil opp og frem, og alle de kjente motehusene er sterkt tilstede. De beste innkjøpene gjør du muligens i det eksklusive Galerie Lafayette, som byr på et rikt utvalg designervarer, alt under samme tak.

Louvre i Paris

Opplevelser på ferie i Paris

En ferie i Paris er ikke fullkommen før du har vært i Louvre. Museet huset opprinnelig den franske kongens private kunstsamtlinger, men under den franske revolusjonen ble det gjort tilgjengelig for allmennheten. Andre store museer – det er mer enn 150 av dem i Paris – er Musée d’Orsay og Pompidou-senteret.

 

Barna assosierer ofte Paris med Disneyland. Den eventyrlige temaparken åpnet i 1992 og har siden dengang begeistret tusenvis av små og store besøkende. Det dreier seg rett og slett om en kjempepark breddfull av forlystelsestilbud for alle aldersgrupper. En magnet for hele familien, men langt fra det eneste byen har å tilby de yngste. Parc de la Villette er også populær blant de yngste. Her venter timevis med underholdning og spennende opplevelser. Parken frister med gigangtiske rutsjebaner, taubaner og ulike temaområder.

 

Kjærlighetens by er et opplagt valg for en romantisk weekend for to. Gå hånd i hånd gjennom den betagende Jardin du Luxembourg, eller besøk Mur des je t’aime, den berømte kjærlighetsmuren der du kan lære å si «jeg elsker deg» på mer enn 30 språk.

Gastronomi i Paris

Dessuten bør du sette av god tid til å utforske det lokale kjøkken. Fransk gastronomi er berømt over hele verden, og Paris er et sant paradis for gourmeter. Når du leier feriebolig i Paris og vil utforske byens mattilbud vil du finne hele spekteret fra den spartanske lokale bistroen til de mest avanserte trestjerners Michelin-restauranter.

 

På en kjølig dag er det intet som varmer mer enn en tallerken med løksuppe gratinert med et lokk av ostebrød, og Coq au Vin blir en helt ny opplevelse når den nytes på en sjarmerende fortausrestaurant. En annen delikatesse er ratatoulle, der solmodne tomater er en vesentlig ingrediens. De vidunderlige makronene i sarte pastellfarger og andre lekkerbiskener fra bakerdisken er for øvrig et kapittel for seg selv.