Storbyferie til Praha
germany_brandenburger_tor.jpg croatia_zagreb_cathedral.jpg germany_wismar.jpg hungary_budapest_palace.jpg france_cannes2.jpg dubronik_palace.jpg croatia_split_city.jpg vienna_palace.jpg france_paris.jpg england_london.jpg czech_republic_prague.jpg turkey_istanbul.jpg portugal_lisbon.jpg italy_rome.jpg italy_florence.jpg italy_venice.jpg italy_milan.jpg spain_mallorca.jpg portugal_algarve.jpg spain_madrid.jpg spain_san_sebastian.jpg spain_bilbao.jpg spain_costa_brava.jpg spain_barcelona.jpg spain_sitges.jpg spain_valencia.jpg spain_sevilla.jpg spain_malaga.jpg spain_granada.jpg default.png

Ferieleiligheter i Praha

Bro i Praha

Det er ingenting som gjenspeiler Prahas helt spesielle atmosfære på en bedre måte enn morgentåken som danser rundt statuene på Karlsbroen. Helt siden de første bygningene reiste seg på 1000-tallet, har den tsjekkiske hovedstaden vært en av Europas viktigste byer, og her finner du imponerende minnesmerker fra hvert eneste sekel siden dengang.

Drar du på ferie til Praha og rusler gjennom den historiske byen er det nærmest uunngåelig å krysse Karlsbroen med sine brostein fra 1300- og 1400-tallet, der de barokke helgenstatuene holder øye med byens gjester. Legenden sier at hvis en fremmed rører ved statuen av hellige Jan av Nepomuks, er vedkommende garantert å komme tilbake ved en senere anledning.

 

Uansett hvilken kronglete vei du velger langs elven Vlatas høyre bredd, ender du opp på plassen med det astronomiske ur, der figurene i det imponerende klokkespillet viser seg hver time. Her ligger også kirken Santa Maria vor dem Teym med sine karakteristiske spir.

Leier du en ferieleilighet i Praha har du også shoppingmuligheter i umiddelbar nærhet. På en vandring gjennom Prahas gater er det heller ikke mulig å overse butikkene som selger marionettedukker og bøhmisk krystall. Fra tradisjonelle butikker og boder på gaten selges alle typer tsjekkiske suvenirer.

Storslått arkitektur i Praha

Prahas slott har sin opprinnelse helt tilbake på 800-tallet og har huset både hellige romerske keisere og bøhmiske konger. Innenfor slottsmurene ligger St. Vitus-katedralen, som i all sin gotiske prakt rager stolt over byen. Den idylliske parken som omgir slottet innbyr til en avslappende rusletur.

I den jødiske bydelen, som mange kjenner fra Franz Kafkas bøker, hersker en helt særegen stemning. Den gamle ghettoen er et av de best bevarte eksemplene på jødisk arkitektur i Europa.

 

Byen er ikke bare barokk, gotikk og art noveau. Den er også kosmopolitisk, levende og vibrerende. Huset for dans, kjent som «Fred and Ginger», er et utsøkt eksempel på moderne arkitektur. Arkitektene bak dette er Frank Gehry og Vlado Milunic. En annen ukonvensjonell bygning er fjernsynstårnet Zizkov. Det ble oppført i kommunisttiden, noe som forklarer hvorfor det ikke er videre populært blant tsjekkerne selv. David Èernýs skulpturer av babyer kravler rundt på tårnet, og også andre steder i byen vil du støte på denne kontroversielle kunstnerens verker.

Kulinariske opplevelser i Praha

Drar du på storbyferie til Praha vil du oppdage at den tsjekkiske hovedstaden på nattestid forvandler seg til ungdommens by, der den bobler over av energi og livsglede. Ungdommen møtes og fester i Stare Mesto og Nove Mesto. Langs Dlouha-gaten ligger vertshus og puber på rekke og rad på begge sider av gaten.

 

Når det kommer til mat, er en av de mest typiske rettene i Praha «kuladja», en kremet suppe med poteter og sopp som ofte serveres i et uthulet brød. En annen klassiker er gulasj, en velsmakende gryterett med oksekjøtt, løk, pepperfrukter og rikelig med paprika. Den perfekte drikke til måltidet er selvfølgelig et glass veltappet tsjekkisk øl.

 

Vil du på storbyferie i Europa finner du hos NOVASOL en rekke ferieleiligheter i Praha og øvrige europeiske storbyer.