Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Burgas

Burgas er den nest største byen ved den bulgarske Svartehavskysten. I dette området slo trakiske stammer seg tidlig ned, og her ble det i middelalderen bygget en liten festning som ble kalt Pirgos. I det 17. århundre fikk byen sin nåværende plassering samt navnet Achelo-Burgas. Grunnsteinen til dagens havneanlegg ble lagt ned i 1903. Burgas utgjør et viktig handels-, industri- og kultursentrum. I omveltningsperioden forsøkte man å gi byen et nytt ansikt. Her finnes det likesom i Varna et bredt utvalg av museer og kirker, en grønn havpark og den stor havn.

 

Den lille, skjønne jernbanestasjonen ligger rett ved havnen og kun et steinkast unna bussterminalen og drosjesentralen. Herfra leder den store Aleksandrovska-gaten til byens sentrum med sin høye konsentrasjon av severdigheter og kulturinstitusjoner.

 

Badestranden bstår av svart, magnetittholdig sand. Som følger av den lave havbredden har det ved siden av Burgas dannet seg tre innsjøer: Atanasovskosjøen, Burgaskosjøen og Mandrenskosjøen.

Underholdning

Utvalget er enormt: shows, kabareter, varietéer, originale barer og fremfor alt er de nyere trend-diskotekene open-air en suksess. Ivrige nattemennesker kan for det meste holde det gående til langt utpå morgenkvisten.