Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus på Nord-Island

Nord-Island rommer et fascinerende spekter av attraksjoner. De fleste stedene ligger i avskjermede bukter og viser seg riktig spektakulære om sommeren når midnattssolen regjerer de nordlige polarområder. Her finnes det også gode vintersportssteder, muligheter til å få sett mange ville dyr og en utfrodrende natur som lar fantasien fly fritt.

 

Akureyri ligger kun 45 minutter eller 5 biltimer fra Reykjavík og utgjør denne provinsens sentrum. I tillegg danner Akureyri et naturlig utgangspunkt for både større ekspedisjoner ut i naturen samt mindre, familievennlige dagsutflukter. Servicen på stedet viser seg imøtekommende, og her skjer det saker og ting året rundt. Akureyri ble for kort tid siden valgt til Islands ledende vintersportssted med noen av landets aller beste løyper og adskillige tilbud om snøscooterkjøring, riding, isfiske og mye mer.

 

Ca. 1 biltime østover finner du innsjøen Mývatn som utgjør et eldorado for ornitologer. Her har det sågar utviklet seg et større tettsted. Naturen har skapt fascinerende lavaskulpturer, og de geotermiske områdene farger det hele i alle regnbuens farger. Enda lengre øst ligger den absolutt severdige nasjonalparken Jökulsárgljúfur som strekker seg langs en formidabel kløft, hvor også Dettifoss befinner seg som er den elven i Europa med størst vannføring. I bukten Skjálfandi ligger stedet Húsavík som byr på store muligheter for å få sett hval.

 

Området Skagafjörður er i første rekke kjent for grønne u-daler, golde fjell og mektige isbreer som kaster seg ned fra høylandet. I tillegg finnes det her storartede betingelser for både elverafting og hestesport. Mange av de skjønne, gamle bygningene stammer fra sagatiden. Bukten Húnaflói omfatter det området på Island, hvor mulighetene for å få sett seler i deres naturlige omgivelser er størst.

Grímsey utgjør Islands nordligste punkt og ligger nord for polarsirkelen. Her bor det riktignok bare knappe 100 mennesker, men til gjengjeld flere millioner fugler. Alle gjestene som tar turen hit opp, får et sertifikat som bevis på at de har krysset polarsirkelen.