Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Venezia

Venezia

Venezia, Treviso, Vicenza, Verona, Lago di Garda... Opplevelsen av Venezia impliserer et bad i historiens flod. Her finnes det overlevninger fra samtlige tidsepoker og kunstretninger: man kan følge sporene fra den antikke, romerske kultur via kunst fra middelalderen, renessansen, barokken osv. og helt frem til våre dager; og dertil er både maleri, skupltur, arkitektur og musikk godt representert.

 

Sjø og land møter hverandre på særskilt vis i denne regionens enestående geografi som er nært forbundet med den berømte antikke historie. I bakgrunnen rager de høye toppene i den vestlige delen av fjellkjeden Dolomiti, foran i lavlandet smyger de myke åskammene seg i retning den store labyrinten av laguner, og nederst i vannskorpen feirer Venezia ennå sitt "bryllup" med det fruktbare Mare Adriatico (Adriaterhavet).

 

Mens man rusler rundt i Venezias trange smågater og smug, skvulper gondolene i kanalene i takt med byens atmosfære. La minnene og opplevelsene passere revy, mens du nyter en perfekt avkjølt, fruktig hvitvin, eller muligens drister du deg til å prøve et glass med en sjelden Picolit Colli Orientali del Friuli fra naboregionen Friuli-Venezia Giulia, før du igjen foretar et historisk dypdykk ned i glansperioden til den en gang så mektige sjørepublikk Venezia samt dennes berømte Doger.

 

Gå i fotsporene til enda en gastronomisk tradisjon av "sjø og land" med kunstneriske og historiske overtoner. Følg løpet til elven Brenta som fører deg forbi sluser og arkitekten Palladios villaer, før den når frem til byen Padova, der du i kapellet Cappella degli Scrovegni di Padova kan betrakte kjente verk av maleren Giotto di Bondone. Deretter går turen til Verona, hvor den tragiske kjærligheten mellom Romeo og Julie atter belyses etter mørkets frembrudd, akkompagnert av notene til berømte arier.