Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Sørdalmatia

Sørdalmatia er Kroatias minste region, både i størrelse og innbyggertall. Allikevel tiltrekker regionen mange turister på grunn av de enestående byene, øyene og småstedene, det milde klimaet, middelhavsvegetasjonen og det vakre landskapet.

 

Sørdalmatias høydepunkt er uten tvil Dubrovnik, med gamlebyen omgitt av kraftige festningsmurer. Dubrovniks riviera lokker med mange vakre kyststeder. En av de mest anerkjente badebyene i det sørlige Adriaterhavet er Cavtat. De sørdalmatiske øyene, heriblant Korcula med den maleriske gamle bydelen, eller Peljesac, som opprinnelig var en halvøy og stadig har forbindelse til fastlandet, er verdt et besøk. Lenger sør ligger øyen Mljet, som har en nasjonalpark å by på. Den som ønsker litt mindre forhold reiser til Elafit-øyene, en liten øygruppe utenfor Dubrovnik.

 

Lei feriehus i Dubrovnik

Flere feriesteder i regionen

Når du leier et feriehus i Dalmatia, vil du ha gode muligheter til å besøke kysten av det sørlige Dalmatia. Det glødende blå havet, de små øyer og de grønne interiøret omfavner den fortryllende landskapet i Sør-Dalmatia, som tilbyr en rekke turister årlige nok grunner til å besøke denne regionen. Feriesteder som Dubrovnik og Cavtat, øyene Korcula og Mljet(nasjonalparker), med sin rike kulturarv og naturlige skjønnhet er vel verdt et besøk når du bor i en av våre feriehus i sørlige Dalmatia.

 

Også på fastlandet i Sør-Dalmatia tilbyr vi flere ferieboliger i Kroatia. Fastlandet i Sør-Dalmatia er sterkt formet av landskapet, og en kjent elv vi møter her er eleven Neretva. Fastlandet består hovedsakelig av våtmarker, som er spredt, og de har ulike plantekulturer.

Opplev Kroatia i ferien

En region med mye historie

Hvis du elsker historien til denne regionen, og ønsker å vite mer bør du definitivt besøke det gamle kroatiske kapellet St. Michael i Stonsko Polje, en godbit å besøke. Denne kunstlignende strukturen viser opprinnelig arkitektoniske stiler og passer harmonisk med resten av landskapet. Det finnes også mange gamle veggmalerier i regionen, som er vitne til tidlige romanske veggmalerier i regionen.

 

Når du reiser fra nord til Dubrovnik, bør du definitivt ta en tur til den botaniske hagen i Trsteno, som er en av de eldste i landet. Denne spesielle hagen ble opprettet i det 16.århundre og er hjem til mange eksotiske plantearter. Videre er det verdt å besøke ruinene av palasset i Place og det tidligere benediktinerkloster. Det er en øy i den store innsjøen man må besøke, og hjertet er nasjonalparken Mljet.

 

Bestill en ferie i Sør-Dalmatia med engang, og ha en uforglemmelig ferie i denne lille tynt befolkede regionen! Vi i NOVASOL leier ut ferieboliger i Kroatia, og du er hjertelig velkommen!