Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus og hytte i Oslofjorden

Oslofjordregionen består av fylkene Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus; i tillegg hører enkelte av NOVASOLs feriehus i Buskerud inn under denne regionen som er Norges aller tettest og høyest befolkede med ca. 1,7 mill. innbyggere. Områdene langs kysten viser seg optimale for å bade og sole seg, mens byene langs fjorden utgjør hyggelige og ypperlige utfluktsmål; samtidig finnes det et større tilbud av kultur- og fritidsaktiviteter og adskillige severdigheter. De indre strøk består på sin side overveiende av jordbruksareal og dype skoger.

 

Den sentrale beliggenheten og meget godt utbygde samferdselsforbindelser samt ditto veinett gjør Oslofjordregionen lett tilgjengelig; i tillegg finnes det ferger (Moss-Horten, Sandefjord-Strømstad/Sverige) og Oslofjordtunnelen (Drøbak-Hurum) som alle bidrar til å forbinde Oslofjordens vestre og østre bredd. Oslofjordregionen har to flyplasser: Gardermoen (Oslo) og Torp (Sandefjord); begge to har bussforbindelse til Oslo.

Opplev naturen i Oslofjorden

Naturomgivelser

Området Oslofjorden består av fantastiske naturmuligheter, og er ikke bare et område uten natur. Ta for eksempel en tur til Hovedøya eller Gressholmen i Oslo, der det går daglige ruter. På begge øyene er det fine tur og bademuligheter, og det finnes også et restaurant/mat område. Eller ta turen til vakre Nesodden, der det også er satt opp fergeruter. Med et feriehus i Østfold kan du også oppleve vakker natur, og nyte sjølivet fullt ut på idylliske steder som Hvaler og i Fredrikstad.

Det finnes også en rekke skoger utenfor sentrum i Oslo man kan besøke og se vakker natur. Eksempler på skogsområder er Ekeberg, Holmenkollen, Voksenkollen og Østmarka. I Østmarka er det til og med oppdaget to ulver, men disse skremmer ikke turgåerne. Ekebergskogen er en kombinasjon av vakker natur med flotte trær og kunst, da det er satt opp en rekke kunstgjenstander nær Ekebergrestauranten dersom du skal ta en vandretur i området. Hvor morsomt er det ikke å støte på en snakkende lyktestolpe?

Oslofjorden gir deg mulighet til å se naturen fra sin beste side, da du både kan oppleve mark og sjø uansett hvilken av fylkene du befinner deg i. Naturen er like vakker på sommerstid som om vinteren, og gir et sterkt inntrykk.

Aktiv ferie i Oslofjorden

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Oslo befinner seg mer eller mindre i umiddelbar nærhet til NOVASOLs feriehusutleie i Norge. En dagsutflukt til hovedstaden lar seg derfor enkelt gjennomføre og er absolutt å anbefale; her ligger kjente severdigheter som bl.a. de 1.200 år gamle, autentiske vikingskipene (Bygdøy), Munchmuseet (Tøyen) , Ekebergparken, Operaen, Astrup Feranely museum, og Frognerparken med Vigelandsanlegget (Frogner). Oslo har ry på seg for å være "Den grønne hovedstad". Lurer du på hvorfor? Da trenger du bare å ta t-banen mot Frognerseteren til du ankommer Nordmarka der det er både ski og turmuligheter, eller en båt ut til en av de mange øyene i indre Oslofjord. På en varm sommerdag er en av de mange strender som kan nås med bil og kollektiv å anbefale; Ulvøya stranden, huk, ingierstrand eller Tjuvholmen bystrand. Sistnevnte ligger midt i sentrum, og er lett å nås med en gåtur.

 

Spesielt idyllisk beliggenhet på østsiden av fjorden har småstedene Drøbak og Son med pittoreske, små, hvitmalte trehus side om side ved vannet. Drøbak inviterer deg til det helårsåpne Julehuset og på en båtur til Oscarsborg Festning som befinner seg på en nærliggende øy i Oslofjorden. Forøvrig er Drøbak også kjent for sine mange gallerier og kunstnere.

 

Halden, Fredrikstad, Moss, Drammen, Holmestrand, Sandefjord, Stavern og Tønsberg er andre byer som i sommerhalvåret tilbyr et bredt tilbud av festivaler, markeder, konserter og teateroppsetninger. På ferie i Vestfold kan du i for eksempel Tønsberg oppleve musikkfestivaler og konserter spredt over sommermånedene juli og august. Stavernfestivalen i juli er også anbefales dersom du befinner deg i Stavern. Fredrikstad byr også på mye moro, og er nær hyttestedet Hvaler dersom du ønsker en skikkelig hytteferie med båtliv, strender og fiske. Ta en spasertur gjennom gatene og over torgene i alle disse byene og nyt atmosfæren.

 

Oslofjordregionen - stedet med de mange muligheter!