Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus og hytte i Trøndelag

Interessert i å leie hytte i Trøndelag. Trøndelag var i Middelalderen et viktig pilegrimsmål og Norges maktsentrum, og her finner man noen av de mest sentrale minnesmerker knyttet til tidlig norsk historie. Men Midt Norge er ikke bare historie. De mektige fjellområdene i sør, de mange fjorder og elver, samt en fiskerik kyst, gjør denne del av Norge til et ferieeldorado for deg som er glad i friluftsliv, jakt og fiske. NOVASOL hytteutleie i Norge gir deg et stort utvalg av ferieboliger å velge mellom. God fornøyelse!

 

Norges 3.største by Trondheim finner man også i denne regionen. Det er en flott by med den kjente og kjære Nidarosdomen.

 

Midt-Norge, også kalt Trøndelag, består av de to fylkene Sør- og Nord Trøndelag. I sør og sørøst grenser Midt-Norge til de mektige høyfjellstrøkene Trollheimen – Dovrefjell, Rørosvidda og Sylene. Landskapet blir lavere ut mot kysten og fjordene, og de store dalførene skjærer seg ned i landskapet. Den midtnorske kysten er sterkt innskåret av fjorder og utenfor ligger utallige øyer. Landsdelens elver er også viden kjent, spesielt for sitt gode fiske. Det hevdes at seks av Norges ti beste lakseelver ligger i Midt-Norge; Namsen, Orkla, Gaula, Stordalselva, Stjørdalselva, og Verdalselva.

Aktiv ferie i Trøndelag

Naturomgivelser

I Trøndelag finner du vakre naturomgivelser du kan beundre. Fylket har mange fine fjellområder, og er et populært turistmål for mange da de har flere turstier. Trøndelag har syv nasjonalparker og to naturvernområder, der man kan gåturer, fiske, sykle og jakte. Skarvan og Roltdalen nasjonalpark er et populært fiskeområde og har flere elver der man kan få fisket ørret. Ta også turen til Dovrefjell nasjonalpark, her er det mange merkede turområder.

Du finner ikke bare nasjonalparker i Trøndelag, men også fyr, fugletittertårn, gruver og huler. Ta turen til disse spennende områder og utforsk fylket fullt ut.

Lei hytte i Trøndelag og opplev fylket

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Det finnes en rekke kulturelle og aktive opplevelser i Trøndelag. I storbyen Trondheim finner man den kjente katedralen Nidarosdomen, som er verdens nordligste gotiske katedral. Nidarosdomen er bygget over graven til Olav den hellige, og det tok ca 230 år å bygge den da den var ferdig i år 1300. Befinner du deg i Trondheim, er denne katedralen virkelig tiden verdt! En annen spennende severdighet er Hegra festning, og den ble bygget tidlig på 1900 tallet og benyttet under andre verdenskrig i 1940-årene.

 

Med trøndelags sitt varierte landskap tilbys det en rekke utendørsaktiviteter. Besøk Dovrefjell Nasjonalpark og dra på en ekte moskussafari, det eneste stedet i Norge hvor du kan se disse flotte dyrene, og det er også tilgang til en guidet tur dersom det er ønskelig.

 

Man kan som ellers på en ferie i Norge benytte utearealet til sykling, gåturer, kajakkpadling, klatring og andre utendørsaktiviteter. Bestill en uforglemmelig ferie til Trøndelag, og opplev alt det fylket har å by på!