Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Kasjubia

Feriehus i Kasjubia

Kasjubia omfatter kystavsnittet nordvest for Gdańsk samt havområdet det Kasjubiske Sveits.

 

I Kasjubia sørvest for Gdańsk bor det i dag ca. 200.000 etterkommere av det slaviske folkeslaget kasjuberne som fremdeles holder på sitt eget språk og sin egen kultur. Overalt tilbys det keramikk og strikketøy, som lages på gammel, tradisjonell måte.

 

Et av de største, polske skogsområder strekker seg her over 200-300 m høye moreneåser samt et utall større og mindre innsjøer. Her innbys det til fotturer på gangveier som leder gjennom bøke- og blandingsskoger med anemoneblomstring om våren og store forekomster av blåbær og sopp om sommeren. Foran et sådant bakteppe er det vanskelig å ikke la seg omsverme av en viss mystikk.

 

Området er forholdsmessig tynt befolket. Lange alléer smyger seg forbi eldre gårder og maleriske landsbyer. I motsetning til den temmelig livlige Østersjøkysten går livet her heller sin rolige og fredfylte gang. De klare innsjøene innbyr til bading og svømming, roturer og fiske.

Menneskene er hjertelige og gjestfrie og gir deg stadig innblikk i den kasjubiske livsstilen og levemåten. I landsbyen Kartuzy finner man igjen den kasjubiske identitet: Kartuzys klosterkirke med det særegne taket formet som et likkistelokk er absolutt severdig, og det lokale museum viser gjenstander fra det typiske og særegne kasjubiske kunsthåndverket.

 

Hvor enn du tilbringer ferien din, og uansett hvilke prioriteter og preferanser du setter deg, så danner feriehuset alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.