Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Øst-Slovakia

Feriehus Slovakia

Østkarpatene, en fjellkjede med mange daler og topper, kjennetegner øst- Slovakia. Østkarpatene – også kalt skogkarpatene – er meget autentiske og mange områder er ennå ikke oppdaget av turister. Eventyrlystige vil være begeistret. De innfødte er åpne og vennlige mot fremmede. Det kan skje at du spontant blir innvitert på ”Slivowitz”, vin og geitost.

Her kan du bo i et vinterisolert feriehus med terrasse og utegrill. Feriehuset kan for eksempel være utgangspunktet for fjellturer, sykling eller skiturer.

Natur

I Øst- Slovakia finnes det et høyfjell (høye Tatra) og flere fjellkjeder, som feks den østlige delen av det slovakiske ”Erzgebirge” og det vulkanske Vihorlatfjellet (1000 til 1500 m). Den østslovakiske høysletten i sørøst, er bare 90/ 100 m.o.h.

Byene i Øst- Slovakia

Den største byen i øst- Slovakia er Košice og er den nest største byen i Slovakia. Byen har flere høyskoler og et universitet. Også den neststørste byen i Øst- Slovakia, Prešov, er attraktiv for studenter. Den tredje største byen heter Bardejov og ligger i nord. Bardejov ligger i fine omgivelser og har en velholdt bykjerne bygget i renessansestilen.