Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Hytte og feriehus i Nord-Sverige

Vil du oppleve storslått, ren og urørt natur – Da er en hytte i Nord-Sverige et perfekt valg. Her finner du roen og den rene luften, og med lange og lyse sommernetter har du masser av tid til å oppleve alt du kan komme på. Avstandene er lange, men du kan nyte fantastiske naturopplevelser når du forflytter deg rundt i landskapet.

 

Denne delen av Sverige er den hvor den svenske kulturarven og de svenske tradisjoner lever sterkest, og derfor en spennende destinasjon dersom du ønsker å leie hytte i Sverige.

 

I begrepet Nord Sverige eller Norrland, inngår områdene Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Medelpad, Jämtland, Ångermanland, Västerbotten, Norrbotten og Lappland.

 

På sommerstid er Nord-Sverige mest kjent for sine fine turstier og fiskevann. Mellom de mange spennende aktivitetene du kan prøve deg på er kanopadling, mountainbike, fjellklatring og rafting. Her er det også et rikt dyreliv. Du kan bli med på safari, hvor du kanskje får se bjørn, elg, ulv eller kanskje skyggen av en bever.

 

NOVASOL har et bredt utvalg hytter og lang erfaring innen hytteutleie i Nord-Sverige, planlegg din neste ferie i dag!

Golf Sverige

I Hälsingland dukker spillemenn ofte opp om sommeren, og det arrangeres til og med VM i hambo her hvert år! Ønsker du å spille golf i ferien finnes det flere golfbaner spredd over de ulike områdene.

 

Siden år 2000 har ”Höga Kusten”, som ligger ved søndre Norrlands østkyst, vært å finne på UNESCOs verdensarvsliste. I Ragunda i Jämtland finnes det en unik thailandsk paviljong, et imponerende bygg med gull og mosaikk, som absolutt er verd et besøk. Paviljongen, som er den eneste i sitt slag utenfor Thailand, ble bygd til minne av den siamesiske kong Chulalongkorn.

 

Gjennom vinteren lokker regionen med suverene skiforhold, og bor du i et feriehus i Nord-Sverige kan du besøke noen av de mest kjente vintersportsstedene, som Åre, Duve, Storlien, Hemavan, Vemdalen og Riksgränsen.

Hver vinter bygges det verdensberømte ishotellet i Jukkasjärvi opp. Her kan du nyte en drink i isbaren og se på de fantastiske isskulpturene. Verdens eldste marked er vintermarkedet i Jokkmokk, som i snart 400 år har trosset kulde, sult og krig.

 

Pass på å få en smak av det nord-svenske kjøkken, som byr på blant annet rein, elg, laks og multer. Eller hvorfor ikke prøve den nord-svenske spesialiteten ”surströmming” -sild. ”Surströmmingspremieren” starter tredje torsdag i august hvert år.