Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus og hytte i Stockholm

Mälardalen

Overalt i Stockholm møtes du av glitrende vann. Her finns mange koselige innsjøen som lokker til bading og padling. Fiske er et must når man ferierer her. Den vakre Sörmlandskysten, skjærgårdsidyllen ved Roslagskysten, Mälaren og Hjälmaren med sine viker, odder og skjær er selvsagte utfluktsmål og kan oppleves fra båten, kanoen, hesteryggen, sykkelen eller spaserstien.

 

Flere av stedene i Stockholm karakteriseres av smale brostensgater, med vakre trehus og koselige hager som skaper en herlig atmosfære.

 

For barna finns bl.a. Sagostigen i Malmköping, som er en fantastisk naturopplevelse i historiens verden. Ønsker man mer eventyr, bør man ta turen innom Parken Zoo i Eskilstuna, som viser dyr fra hela verden. Her finns ulike attraksjoner, bad og god mat. Har man flaks, kan man treffe Fantomet. Pelle Haleløs kan man også hilse på, men da må man dra til Uppsala. ”Tidö leksaksmuseum” blir en av barnas favoritter mens de voksne besøker Tidö Slott, med sitt fantastiske naturreservat.

 

La deg også fascineres av Stockholms mange herregårder og slott, som er omgitt av parker, alleer, åkrer og sjøer. Noe som absolutt er et besøk verd, er Gripsholms Slott i Mariefred, Nynäs Slott mellom Trosa og Nyköping, Skokloster Slott og Strömsholms Slott. Vil du oppleve Mälardalens fantastiske landskap, kan du gå på de ulike vandreledene, Sörmlandsleden, Upplandsleden og Bruksleden, som tar deg rundt hele Stockholm.

 

Stockholm har mange museer som forteller om gamle tider. Sörmlands museum i Nyköpingshus, Järnvegsmuseet i Mariefred, Sveriges Landbruksmuseum i Julita, Ekomuseet i Bergslagen, Rademachersmedjorna i Eskilstuna, er bara noen eksempel. Her ligger også Sveriges eneste glasshåndverksgård, ”Tingsgården glasbruk”, med glasshytta, glassmalingsatelier, glassbutikk og glassgalleri som er vel verd et besøk. Mälardalen er også kjent for helleristninger bl.a. i Enköping og Sala Sølvgruve.

 

Vi må heller ikke glemme ”Mälardrottningen” – Stockholm med ”Gamla Stan”, ”Kungliga Slottet”, herlige Djurgården med ”Gröna Lund” og Skansen, samt fantastisk shopping.