Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Hytte og feriehus i Sør-Sverige

Sør-Sverige

Leier du en hytte i Sør-Sverige betyr det at du har solrike strender, gule rapsåkre, dype skoger, slott og storbyatmosfære rundt deg. Sør-Sverige er et Mekka for deg som er interessert i kunst og kultur. Her har mange malere, billedhuggere og andre kunstnere bosatt seg. Området rundt Kullabygden i nordvest utgjør Sveriges viktigste keramikksentrum med firmaet Höganäs i spissen.

Besøker du Sør-Sverige vil du få oppleve en meget variert natur. Start i Göteborg med den vakre skjærgården, med klipper, heller og salte bad. Avslutt i Dalarna, med Nord-Europas største bjørnepark, Sveriges høyeste vannfall og Skandinavias største vintersportslandsby Sälen. Kontrastene her er store og fascinerende. Fra Göteborg fortsetter man videre opp gjennom Vestre Götaland. Her finner man storslagen natur med skoger, sjøer og enger. Den sentrale beliggenheten og tilbudet av ferieaktiviteter som for eksempel Skara Sommerland og Borås dyrepark gjør Vestre Götaland til et ypperlig valg for barnefamilier.

Blant de mange spennende områdene du kan leie hytte i Sør-Sverige finner du Blekinge, som også er kjent som ‘Sveriges hage’ takket være en prektig vegetasjon, et variert kystlandskap med herlige klipper, innsjøer perfekt for fiske og kanopadling, og mye, mye mer.

 

Du kan også besøke Småland, som er et Sverige i miniatyr med sine røde trehus, grønne skoger og glinsende innsjøer. Småland er kjent langt utenfor Sveriges grenser, og forbindes med den folkekjære forfatteren Astrid Lindgren. En visitt til Astrid Lindgrens verden er spesielt populær blant de yngste.

 

En annen populær destinasjon gjennom NOVASOLS hytteutleie i Sør-Sverige er Gotland, som med en fantastisk natur og sine imponerende klippeformasjoner danner et skue det er verdt å oppleve. Et annet naturfenomen på øya er hulen Lummelundagrottan med sine dryppsteiner og hulepadder. Ikke minst finner man den idylliske byen Visby her, en by som også er kjent som «Rosenes og ruinenes by». Gotland kan virkelig anbefales om du vurdere å leie et feriehus i Sør-Sverige.