Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus på Öland

Öland – denne avlange skjønnheten i Østersjøen står i sterk kontrast til stedene på fastlandet.

Nesten uten trær, har ”Stora Alvaret” utviklet en særegen natur, med en flora som normalt hører hjemme i Sibir i nord og Middelhavet i sør. Gjennom fargene minner Alvaret, som nå inngår i Unescos verdensarvliste, om de tørre platåene i Provence.

Milevis med sandstrender, badeplasser og mange soltimer gjør Öland til et ferieparadis, spesielt for barna. På borgen i Eketorp drar man tilbake i tiden, leker ridder for en dag og opplever hvor spennende livet var før. Ikke førerkort? På landet spiller dette ingen rolle, her er det barna som sitter bak rattet.

Foreldrene derimot, kan oppleve konserter i fantastiske omgivelser på Borgholms slottsruin, føle litt kongelig glans med et besøk på kongefamiliens sommersted, Solliden,

Ölands farger har i mange generasjoner inspirert kunstnere. Mange verker finns bl. a på Ölands Museum Himmelsberga.

Koble av, ta en runde på en av de mange golfbanene, eller seil på havet. Smak på havets delikatesser.

Öland har er betydelig jordbruk. Godset Ottenby kongsgård er fra kong Gustav Vasa tid. Hensikten var dels å forsørge kongefamilien under deres opphold på øya, men også å vise et perfekt jordbruk. I dag kan man se på det tilhørende kunst- og kultursentret.

Akkurat som menneskene, har også trekkfuglene oppdaget Öland som rekreasjonsområde. Besøk Ottenby naturom, som informerer om Ölands naturhistorie og gå ikke glipp av å se Öland fra fuglenes perspektiv, fra toppen av fyret ”Långe Jan”.