Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Eifel

Liksom et raritetskabinett av severdige skapningssekvenser fremstår høylandet Eifel i rektangelet mellom byene Aachen, Köln, Koblenz og Trier; dette landskapet har helt frem til i dag bevart sin strenge og innadvendte skjønnhet, og det er nettopp dette som utgjør dets forlokkende sjarm. Feriehuset danner her alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.

Landskapet i regionen domineres av vulkanismen fra kenozoikum (i.e. den nyere tid i Jordens historie); da de utrolig voldsomme kreftene fra Jordens indre i sin tid trengte opp til overflaten, ble jordskorpen i Eifel perforert gjennom et tett nett av kratersjøer som på sin side i ettertid har fått tilnavnet Eifels "Blaue Augen" (no.: "Blå øyne").

Kultur i Eifel

Kulturelt sett har det bølgede høylandet en del å tilby. Her har allerede de gamle kelterne og romerne etterlatt seg spor som minner om deres tilstedeværelse, som f.eks. de verdifulle mosaikkene i en romersk villa ved Otrang. På 600- og 700-tallet spredte det seg religiøse, vitenskapelige og økonomiske impulser fra klostrene Echternach og Prüm. Denne regionen med sine kratersjøer fremstod riktignok før i tiden som fattig, men er i løpet av den moderne tidsalder forlengst blitt forvandlet; ikke desto mindre har den strenge og innadvendte skjønnheten til dette naturlige landskapet hvis kjerne dannes av vulkaner som døde ut for 10.000 år siden, forholdt seg uforandret. Ettersom geologiske prosesser naturlig nok virker uforståelige for en lekmann, fremstiller vulkanmuseet i Daun og kratersjømuseet plausible demonstrasjoner; ved hjelp av høyteknologiske computersimulasjoner ryker det igjen av vulkanene, kratersjøer åpner seg og lavastrømmer velter hvesende og fresende mot publikum. Dette er virkelig en opplevelse av den helt spesielle sorten.

Fra Eifel til hele verden

Glødende hett går det også for seg i landsbyen Brockscheid som i fem generasjoner er vært scene for klokkestøpingens høyst sjeldne forestilling. Klokker herfra ringer til bønn i domkirker og kirker verden over. Likeså stor utbredelse har også det forfriskende og sunne mineralvannet fra Eifel oppnådd. Qua fotturområde fremstår denne regionen som en berikelse; smukke landsbyer, borger, slott, klostre, klipper, innsjøer, fosser og flere enn 500 sprudlende mineralkilder gir spennende opplevelser.

Naturen i Eifel

Tallrike såkalte "Maare" (i.e. vannfylte vulkankratre) som eksempelvis innsjøen Laacher See nyter i dag enorm popularitet qua vannsportsparadis. Med blant regionens skjønnheter regnes også det flate innsjølandskapet Eifeler Seenplatte med Europas største demningssystem. Landskapsbildet kjennetegnes av myke åser og dype daler med fremherskende skogs- og beitemarker. Men her og der forefinnes også bevarte, uberørte våtmarksområder som danner biotoper for amfibier. I avsondrede områder vokser og lever det sjeldne planter og nesten utdødde dyrearter.

Vindistrike Eifel

Vindistrikt mellom Eifel og Rhinen

Utrolig, men sant; vindruene i den naturlig bortskjemte elvedalen Ahrtal er blitt et middelhavsklima til del som gir dem optimale levevilkår. Her i Tysklands nordligste og største sammenhengende rødvindistrikt trives vinen Ahrburgunder som er en av de edleste tyske rødvinssortene. Allerede romerne visste å sette pris på Ahrtal qua vindyrkingsområde; de slo seg i sin tid ned i denne lille, villromantiske dalen mellom Eifel og Rhinen, plantet de første vinstokkene og gjorde således den nordlige delen av dagens delstat Rheinland-Pfalz til et skattkammer. "Klasse statt Masse" (no.: "Klasse foran masse" / "Kvalitet foran kvantitet") lyder filosofien til dagens lokale vindyrkere.

Herlige turer gjennom vinåsterrassene gir ikke bare fantastiske utsyn, men dertil også innblikk i et av Tysklands mest kjente rødvinsparadis.

Kilde: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.