Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Hunsrück

Feriehus i Hunsrück

Åslandskapet Hunsrück strekker seg over elvedalene til Mosel, Nahe, Saar og Rhinen. Som fotturområde med en romantisk skjønnhet og uberørt natur tilbyr Hunsrück en intensivt landskapsopplevelse. Den som vandrer i Hunsrück, krysser samtidig en region full av historie; dann og wann føler man seg satt tilbake til den tiden da den legendariske røverhøvdingen Schinderhannes ennå drev sitt uvesen her i området.

 

Verdenskjent ble Hunsrück gjennom filmserien "Heimat" (no.: "Hjemsted") som ble spilt inn her og omhandler de hundre siste årene av den tyske historien. Den over 400 mill. år gamle skiferen fra Hunsrück er blitt utvunnet i bergverk siden middelalderen.

Landskapet Hunsrück samt naturparkene Saar-Hunsrück og Soonwald-Nahe domineres av dype og trange daler, åsrygger med bl.a. fjellet Erbeskopf hvis 818 m gjør den til den høyeste toppen i delstaten Rheinland-Pfalz, og flate bergkammer. Villromantiske bekkefar, bisarre klippelandskap og dype skoger innbyr til vandringer og fotturer.

Ved siden av fritids- og turområdene tiltrekkes turistene også av regionens idylliske landsbyer, tettsteder og vindistrikt hvor det hersker en ganske egenartet atmosfære. Området langs elven Nahe domineres stort sett av vindyrking og bearbeidelse av edelstein. Steile klippevegger og pittoreske tettsteder følger elveløpet fra Hunsrück til Rhinen. Hvem hadde vel trodd at det finnes bortimot 40 borger og slott på høydedragene i Hunsrück og langs Nahe? Det er verdt å ta seg en sykkeltur gjennom Nahes elvedal med sine uberørte skoger, dypgrønne enger og bakker bekledt med vinranker.

Kilde: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.