Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Weserbergland

Weserbergland

Fra byen Hann. Münden, "wo Werra und Fulda sich küssen" (no.: "hvor Werra og Fulda kysser hverandre"), og bort til byen Minden, hvor Westfalerporten Porta Westfalica danner åpningen mellom Westfalen og det flate nordtyske lavlandet, renner elven Weser gjennom det yndige landskapet Weserbergland som har mye å fortelle. Ledsaget av skogkledte åser snor Weser seg gjennom en 200 km lang, sjarmerende elvedal. Her investerte i sin tid rike handelsmenn og fyrster millioner i en dengang ny, italiensk kunstretning, nemlig renessansen. Skjønt allerede for tusen år siden hadde det ved denne elven etablert seg en kultur i klosteret Corvey.

 

Helt fra gammel tid av trafikkeres Weser av lektere med all mulig slags handelsvarer; i den senere tid har disse imidlertid fått hard konkurranse av de hvite turistbåtene til Oberweser Dampfschifffahrt. Det som i den nyere tid har gitt Weserbergland berømmelse, er ikke bare de romanske kirkebyggene, bindingsverksromantikken og renessansekunsten, men i like stor grad røverhistoriene til bløffmakeren Freiherr von Münchhausen, fortellingene til Wilhelm Busch, dådene til mirakeldoktoren Eisenbarth og sagnet om Rottefangeren fra Hameln; også brødrene Grimms eventyrkarakterer Frau Holle og Tornerose kommer herfra.

 

Denne elven har gitt navn til 1500- og 1600-tallets storslåtte byggestil, Weserrenessansen, som sannelig er en kunsthistorisk lekkebisken. Med kostbare fassader pyntet landadelen og borgerskapet sine boliger. Weserbergland (no.: Weserfjellandet) danner, som navnet allerede uttrykker, en region med mye fri natur som det er mulig å utforske på mangfoldig vis. Det stille landskapet i Weserbergland, som strengt talt er fri for storbyer, åpner seg i første rekke for turgåere og syklister. Overalt finnes det veier, stier og ruter som leder hen til severdige turmål og rasteplasser.

Våren og høsten er de beste årstidene for å reise til denne regionen. Når kirsebærtrærne langs landeveiene og i landsbyhagene står i blomst, eller når bøkebladene i skogen farges, viser regionen seg fra sin mest sjarmerende side. Weser selv danner et populært område for båtfolk som her tilbys utallige fortøyningsplasser. Et stor antall skogkledte høydedrag danner det harmoniske åslandskapet Weserbergland som er så rik på sagn og eventyr.

 

I bakkeområdet Solling ligger den høyeste toppen som er Große Blöße med sine 528 m. Den rundt 53.000 ha store naturparken Solling-Vogler mellom Harz og Weserbergland danner sammen med Nord-Tysklands største innhegnede blandingsskog et paradis for hjort og rådyr, villsvin og villsau i tillegg til en sjelden flora. Adskillige turstier og sykkelveier fører frem til tallrike kulturhistoriske severdigheter og fritidsaktiviteter. For eventyrlystige terrengsyklister utgjør spesielt høydedraget Hochsolling en utfordring som må overvinnes.

Naturparkens mangfoldige kulturhistorie har etterlatt seg utallige spor som eksempelvis eventyrlig harmoniske skogsbeitemarker og forhenværende glasshytter som ligger gjemt i skogen; disse etterlevningene har gitt inspirasjon til en overflod av historier og sagn. Ettersom denne regionen allerede ble utforsket av fyrstene og munkene i sin tid, så rommer naturparken både verdslige og sakrale bygg av betydning.

 

Weserbergland - en opplevelse som gir sansene vinger. Det å ha oppdaget denne regionen som feriemål virker som et hemmelig tips. En region full av naturopplevelser som bl.a. på sykkel- og fotturer fremstår i all sin prakt. La sjelen dingle fritt, slapp av og trekk pusten; det kan absolutt hende at stresset forsvinner til fordel for godfølelsen, for her står det meste i avkoblingens tegn - med andre ord det riktige landet for å lade batteriene. Det er nesten selvsagt at denne regionen tilbyr noe for enhver smak. Weserbergland er alltid åpen for besøkende.

Kilde: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.