Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehus i Vest-Ungarn

Det vestlige Ungarn er mangfoldig, fargerikt og ingenlunde monotont. Denne landsdelen, som i nord og øst innskrenkes av Donau, i sør grenser til Slovenia og Kroatia og i vest til Østerrike, har man kalt Pannonia i over 2.000 år; dengang slo romerske legionærer leir her langs Donau og opprettet en ny provins i Romerriket under hint navn. I disse dager går dette område også under betegnelsen Transdanubia ("på den andre siden av Donau").

Mange av dagens byer stammer fra romertiden og forsøker å bevare sin romerske arv så godt det lar seg gjøre. Romerne som var kjent for sin flittige og solide veibygging, bandt disse landsbyene sammen gjennom et meget godt veinett.

Landskapsmessig viser denne regionen seg likeså mangfoldig som sin kulturelle arv. Opprinnelige fjellområder avløser bakkete slettelandskap og vice versa, innsjøer inviterer til bading, og blomstrende parker til spaserturer. Vingårdene leverer de kosteligste dråper, og diverse byggverk og naturlandskap utgjør en del av UNESCOs Verdensarv som eksempelvis Neusiedlersjøen ytterst i det nordvestre hjørne. Vannet her er meget saltholdig og danner biotopen til ca. 300 ulike fuglearter.

Herend-porselen er verdensberømt og nyter stor popularitet kloden rundt. Sågar hos den britiske dronning Victoria falt det kjente serviset med sommerfugldekor i smak, som følgelig siden har båret hennes navn.

I nord ligger byen Tata med sine flere enn 100 kilder. En av byens to innsjøer er Öreg-tó med vernede omgivelser som utgjør en fast stasjon på mange trekkfuglers rute. I utkanten av byen ligger Cseke-tó med Ungarns første engelske hage.

Denne regionen omfatter ved siden av Balaton- og Neusiedlersjøen også Valencersjøen som med Valencer-fjellene ragende ved sin nordlige bredd utgjør et yndet fotturområde.

La deg forføre av mangfoldet og de gjestfrie menneskene i dette område. Feriehuset danner i så henseende alltid det ideelle utgangspunkt for ferien din.