Feriehus i Nord-Slovakia

Tiden går virkelig saktere i dette landet mellom Fatra og Tatra, hvor myke åser og steile klippeformasjoner avløser hverandre gjensidig. Både i Høye Tatra, verdens minste høyfjellsområde, og Lave Tatra er det opprettet nasjonalparker for å verne om denne enestående naturen, noe natur- og friluftsvenner nyter godt av. Hvor i Europa kan du ellers gå fotturer og støte på fritt og vildt omstreifende brunbjørner eller betrakte ørner som svever omkring? Også floraen har mye interessant å vise frem, mens de lavere liggende engene inviterer til sopp- og bærturer.

Likeså fascinerende er de inntrykk man får, når man går ned i en av karstgrottene som eksempelvis Demaenow-hulen med sine mektige sinterfosser og stalagnitter eller Demaenow-ishulen.

Men Nord-Slovakia er ikke utelukkende naturelskernes sted. Den som søker avspenning gjennom fysisk aktivitet, får her tilfredsstilt sitt behov i fullt monn. På sommerstid står fjellene klare for fotturer, fjellklatring og terrengsykling, mens man lengre ned i dalene kan spille golf eller padle kano på elven Vah. På vinterstid nyter spesielt bakkene i Nedre Tatra stor popularitet blant skientusiaster.

Hvis du vil slappe av etter en anstrengende sportsdag, bør du besøke et spa- og helsesenter. På grunn av de mange varmekildene har Nord-Slovakia en lang kurbadtradisjon som pleies møysommelig den dag i dag.

Man må heller ikke glemme de tallrike borgene, slottene og andre bygg og minnesmerker, som vitner om den ambivalente historien til dette landet i hjertet av Europa.

Hva du enn måtte bestemmer deg for å gjøre i ferien din, så vil ditt NOVASOL feriehus i Slovakia uansett ligge rett i nærheten.