Feriehus i Vest-Slovakia

Langs grensen til Østerrike, Ungarn og Tsjekkia inviterer Vest-Slovakia til oppdagelsesferder rundt om i de Små Karpater med sine maleriske fjell og bratte vinåser. Gjør deg kjent med denne regionens kongelige byer og nyt en visitt i Bratislava.

Når man besøker et land, bør man også lære hovedstaden å kjenne. Denne reiselivsdevisen gjelder i særdeleshet for en by som Bratislava som gjennom sin beliggenhet i den sørlige del av Vest-Slovakia kun befinner seg et steinkast unna både Wien og Budapest. Den østerriksk-ungarske atmosfæren føler man også i Bratislava når man slentrer gjennom de trange gatene i den særs godt bevarte gamlebyen, før man slår seg ned i et av de mange kaffehusene for å ta en kopp kaffe og kikke på livet rundt.

Men det ville ha vært galt å forsøke å redusere Bratislava til bare denne dobbeltmonarkiske atmosfæren, for ved siden av de barokke palass og kirker fra Maria Theresias tid samt den berømte borgen er Bratislava i dag også en moderne, kosmopolitisk by med severdigheter som SNP-Donaubroen som er blitt et av byens kjennemerker, og fjernsynstårnet som med sine 220 m danner Slovakias høyeste bygning. Også shoppingturer får man god anledning til i denne byen.

Skjønt Vest-Slovakia er mer enn den flotte hovedstaden. Gjennom regionen strekker de Små Karpatene seg med en rekke kongelige byer. I de små og store landsbyene i dette området pleies og opprettholdes vindyrkingstradisjonen, så hvis du elsker vin, bør du følge vinveien gjennom de Små Karpater fra vindyrkingssentrumet i Devon til Horne Oresany. Hvert sted du passerer langs denne ruten, kan tilby sine egne vinspesialiteter som du absolutt bør prøve sammen med det lokale kjøkken.

Men også den aktive feriegjest finner her utløp for sin energi. På sommerstid er det mulig å foreta kortere eller lengre sykkel- og fotturer gjennom eike- og bøkeskoger, og ta seg et bad i en av de mange innsjøene; på vinterstid innbyr dette fjellandskapet til langrennsturer.

Utnytt den fleksibiliteten som feriehuset i Slovakia ditt gir deg, til å komponere ditt personlige og helt spesielle ferieprogram.