Planlegger du en norgesferie? Skal du på ferie i Norge kan du la opplevelsene starte allerede på vei til destinasjonen. Norske veier tar deg gjennom spektakulær natur – majestetiske fjell, krystallklare fjorder og frodige skoger kan også oppleves fra bilvinduet.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Bilferie i Norge med barn

Vet du ikke helt hvordan du skal gjennomføre en bilferie i Norge med barn i baksetet? Med litt planlegging kan det bli en fantastisk del av ferien for absolutt hele familien. Før du drar kan du for eksempel vise barna alle de spennende stedene langs veien på et kart, og la de følge med på et eget kart. 

Andre idéer som kan gjøre bilturen morsom for barna:

•    Spennende lydbøker er alltid en hit 
•    DVD-skjerm og filmer, gjerne som barna har valgt selv
•    Morsomme leker, som bil-bingo, «mitt skip er lastet med» eller bilfarge-leken

Når du reiser på biltur med barn er det viktig at alle sitter godt og riktig sikret, og at det legges inn hyppige stopp underveis. Det finnes mange gode informasjon – og inspirasjonskilder på nett som du kan bruke i planleggingen.  

Bilferie med familien i Norge

Lei hytte i Norge 

Når bilen er klargjort, bagasjen er pakket og alle er spent fast, er du klar for å legge ut på veien. Det er mange fordeler med en bilferie, og mange setter nok pris på friheten som følger. Familien bestemmer selv tempoet, antall pauser, og hvilke attraksjoner som skal oppleves underveis. 

Vel fremme hytta er det også godt å ha egen bil, slik at du kan komme deg rundt i løpet av oppholdet. La bilturen bli en del av ferien og ta gjerne en omvei på veien til hytta. Hytta kan være endestasjon for en spektakulær biltur gjennom norsk natur og fantastiske opplevelser underveis. 

Tips!

For å få fullt utbytte av bilferien er det alltid en god idé å gjøre litt research på forhånd. 

Finn hytte i Norge

Opplev Norges mest spektakulære veier

Det er noen av de norske veiene som skiller seg litt ut. Langs de 18 Nasjonale turistvegene kan du nemlig se arkitektur og design som passer inn i landskapet rundt. De Nasjonale turistvegene har en samlet lengde på 2,151 kilometer. Leier du en hytte i Norge og tar bilen, kan det være at turen går på nettopp en av disse veistrekningene. 

Nasjonal turistveg Atlanterhavsveien er en av verdens vakreste bilreiser. Veien består blant annet av åtte bruer som knytter Averøy med fastlandet. Storseisundbrua er den største, og har blitt selve kjennetegnet på strekningen. Atlanterhavsveien går over øyer, holmer og skjær, og er en helt unik kjøreopplevelse. Bestill hytte på Nordmøre i dag og la bilturen bli en godt start på ferien. 

Bilferie i Norge - Nasjonale Turistveger

Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei. Underveis på turen kjører du blant annet på Ørnevegen, den svingete veien fra Geiranger oppover mot Eidsdal. Helt på toppen ligger utsiktpunktet Ørnesvingen. Her kan du nyte utsikten over Geiranger og Geirangerfjorden. Trollstigen er en spektakulær opplevelse der veien svinger seg gjennom 11 knappe svinger, og tar deg oppover i fjellsiden. På toppen kan du gå ut på to utsiktpunkter. Skal du på ferie i Møre og Romsdal kan du oppleve Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen, i tillegg til mange andre severdigheter. 

Tar du fylkesvei 55 over Sognefjellet befinner du deg på det som ofte blir kalt en av Norges flotteste veistrekninger. Den Nasjonale turistvegen går mellom Luster og Lom, og er den høyeste fjellovergangen i Nord-Europa. Opplev det varierende og mektige fjellandskapet underveis, og legg inn stopp på strekningen. I Lom kan du besøke stavkirken og spise god, tradisjonell mat. Skal du overnatte i Sogn og Fjordane kan du kjøre fv55. 

Lei hytte til bilferien i Norge

Gode tips til bilferien i Norge

For at bilferien i Norge skal bli så behagelig som mulig, er det noen ting det er verdt å tenke på før du vender nesa mot din neste feriedestinasjon: 

•    Sjekk at bil, forsikring og sikkerhetsutstyr er i orden før du drar. 
•    Hvis du reiser med barn er alltid en god idé å sørge for at kjøreturen blir morsom og lærerik. 
•    Ikke glem å sjekke bilen en gang iblant. Det er viktig å holde øye med både lufttrykk og oljenivå underveis. 
•    Glem heller ikke å ta mange, gode pauser. Det kan sikkert friste å kjøre så langt som mulig på kortest mulig tid, men for at sjåføren skal være årvåken, er det viktig med noen stopp. 

Kan du heller tenke deg en lengre bilferie i Europa? NOVASOL formidler ferieboliger i 28 land, og du vil garantert finne drømmeboligen i vårt store utvalg. 

| Administrator
(Publisert første gang: )