Barn og ferie - våre beste tips til familieferien

Det er ingen hemmelighet at barn er like glad i ferie som de voksne. Ferietid er for mange synonymt med fullstendig avslapping og kvalitetstid med familien. Det er også tiden da mange gode ferieminner skapes. Legg rammene for barnas gode opplevelser med en privat feriebolig fra NOVASOL. Under kan du se hva de minste tenker om Syden og ferie, samt finne inspirasjon til din neste ferie med barn. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Familieferien kommer i ulike former og fasonger og alle ferieopplevelser er unike. Det kan bety fornøyelsesparker i Danmark, strandliv i Sør-Europa eller bilferie i Norge. På samme måte som med barnas feriedrømmer, finnes det ingen grenser for hvor og hvordan din neste familieferie kan være. 

Sydenferie med barn 

Sydenferie er moro for både små og store.Ta barna med til en destinasjon der sol, bading, iskrem og kos står i sentrum. Her er det viktigste kvalitetstid med familien. Hvis det i tillegg er muligheter for avkjølende bad i eget svømmebasseng eller i havet, er lykken for mange barn komplett. NOVASOL formidler ferieboliger i over 20 Syden-land, hvor hvert reisemål kan tilby unike opplevelser til din neste ferie. 

 

Ferieboliger for enhver smak 

Barn trenger nok ikke den mest luksuriøse ferieboligen for at ferien skal bli bra, men med en privat feriebolig ligger det meste til rette for et fint opphold. Familien kan spise når som helst, og trenger ikke rette seg etter fastsatte tider eller holde lydnivået på leken nede. Leier du en feriebolig med svømmebasseng, vil nok barna være i ekstase. Tenk å få et svømmebasseng helt for seg selv! 

Alle har ulik smak - også når det kommer til ferie. Hos NOVASOL kan du velge mellom feriehus med svømmebasseng i forskjellige fasonger og ferieboliger i alle regnbuens farger - her finnes det noe for enhver smak.

 

Feriebolig med plass til hele familien 

Når du leier en feriebolig gjennom NOVASOL, har du mulighet til å skreddersy og tilrettelegge for den perfekte familieferien. Du kan velge mellom store sommerhus i de danske ferieperlene, villaer på det italienske landsbygda, romslige ferieleiligheter i Sør-Europa eller en koselig hytte i den norske fjellheimen. I disse ferieboligene er det plass til absolutt alle! 

 

Unike ferieboliger for de eventyrlystne 

Blant våre ferieboliger finnes det noe for alle familier, og du kan velge blant 50.000 ferieboliger over hele Europa til neste ferie. La barna utforske kriker og kroker på ferie i et fransk slott, eller lete etter glinsende rav på danske strender. Hos NOVASOL er mulighetene mange og du kan oppleve nye og spennende destinasjoner på allerede kjente reisemål. 

 

Hvorfor velge NOVASOL til familieferien?

NOVASOL har formidlet ferieboliger i 50 år, og i løpet av disse årene har vi lært mye om hva mange ønsker til familieferien. God plass, private omgivelser, eget svømmebasseng og lignende fasiliteter som hjemme, er noen av tingene våre gjester setter aller mest pris på.

 

Pakketips til familieferien 

Pakking før ferien er nødvendig, men hvem er egentlig flinkest til å pakke? Barna gir oss sine tanker rundt pakking til familieferien: 

 

God planlegging er viktig når det kommer til ferie med barn. Uansett hvem som pakker, er det noen ting du bør tenke på: 

  • Hvilken type ferie skal du på og hvilke aktiviteter har familien planlagt? Behovene vil variere mye basert på destinasjon og hva familien skal gjøre under oppholdet.
  • Husk å pakke en liten sekk med ting barna kan kose seg med på flyet eller i bilen – tegnesaker, nettbrett, bøker og kortstokk gir fornøyde barn.
  • Pakk alltid med et lite reiseapotek. 
  • Husk solkrem! 
  • Ikke pakk med for mye. Mange av våre ferieboliger har vaskemaskin – en kjempepraktisk fasilitet for deg som ønsker å pakke lett. Slik unngår du også katastrofe dersom barnets favorittplagg skulle bli skittent i løpet av turen. 
  • Prøv å ikke stresse - husk at du ofte får kjøpt mye av det du trenger på destinasjonen, dersom du skulle være uheldig og glemme noe. 

Hvor skal du reise med barn?

Kroatia har seilet opp som en feriefavoritt blant nordmenn de siste årene, og stadig flere øynene opp for dette vakre og varierte ferieparadiset. Lang kystlinje, krystallblått hav og stabilt varmt klima er noen av grunnene til at dette er et fint reisemål for familier. Legg til gjestfrihet og god mat, og du har oppskriften på en hyggelig familieferie i en feriebolig i Kroatia

Vi elsker sol og varme, og hva er vel da bedre enn en feriebolig i Spania, som flere steder kan skilte med gode gjennomsnittstemperaturer og mer enn 3000 soltimer i året. Når det kommer til vær og klima skiller Spania seg fra andre land i Europa. 

Lei feriehus eller ferieleilighet i Spania med barn

Historiske, vakre og smakfulle Italia bør besøkes en eller flere ganger i løpet av livet. En ferie i Italia vil også barna sette pris på! Dra på en kulinarisk reise gjennom pasta og pizza, nyt strandliv ved kysten eller Gardasjøen  og utforsk bylivet i Roma. Barna vil helt sikkert sette pris på iskremen som serveres her, som ofte blir kalt verdens beste. 

Frankrike har mange flotte reisemål for deg som søker en sol – og badeferie. Normandie, Nice og Korsika er noen av landets flotte kystområder, og her kan familien tilbringe dagene på deilige franske strender. I NOVASOL formidler mange spennende ferieboliger i Frankrike, og du kan velge mellom slott, landsteder, ferieleiligheter og mye, mye mer.  

Nordmenn begynner å få øynene opp for ferieperlen Montenegro. Landet er nabo med populære Kroatia, og kan by på milevis med strender, krystallklart vann og frodig natur. Budva Riviera, Herceg Novi, Kotor og Tivat er noen av områdene NOVASOL formidler ferieboliger i Montenegro. Dette er fine destinasjon der hele familien garantert vil trives! 

5 eventyrlige ferier barna kommer til å elske 

Få ting er mer spennende for barna enn et besøk i en dyrepark i sommerferien. Det å stå ansikt til ansikt med eksotiske tigere, neshorn og elefanter gir barna en opplevelse som det vil snakkes om i årevis etter ferien. Vil du bytte ut lyden av fuglekvitter om morgenen med lyden av løvebrøl?

Bo i et feriehus i Safari Resort Beekse Bergen og bo tett på spennende dyr

Drømmer barna om en kongelig tilværelse? Helt fra vi er små hører vi eventyr om konger og dronninger i majestetiske slott og eventyrlige omgivelser. I Frankrike kan du gjøre folkeeventyrene til realitet, og la barna være prinser og prinsesser i sitt private slott!

Er det bading og tropisk varme som gjelder på ferien er Tyskland landet å besøke! Her kan du bo dør i dør med Europas største badeland, i en feriebolig i Tropical Islands. Med alt fra regnskog og sandstrand til sklier og minigolf, kommer barna til å storkose seg i tropiske omgivelser! 

Eller hva med en bondegårdsferie? En bondegård kan være et paradis for barna, hvor de får delta i daglige aktiviteter, klappe dyr og bli med på morsomme aktiviteter.

| Administrator
(Publisert første gang: )