Ferie med barn i Norge

Norgesferie med barna er alltid en suksess! Vårt langstrakte land byr på alt fra storslått natur til spennende byer, fra familieparker til avsidesliggende steder hvor dere kan gå på oppdagelse på egen hånd. Og hvis dere bestemmer dere for å leie ei hytte eller et feriehus på familieferien i Norge, står dere helt fritt til å legge opp dagene etter hele familiens behov.

Dere kan finne på mye gøy i skog og mark på ferie med barna i Norge

Tips til familieferien i Norge

Lurer du på hvor dere kan dra på en barnevennlig ferie i Norge? Det er ikke bare de voksne som setter pris på kulturelle opplevelser eller storslått natur. Spennende vikinghistorie, majestetiske fossefall og tradisjonsrik lokalmat er bare noe av det dere kan oppleve på en familieferie i Norge.

  • Vikinghistorie på Karmøy

Hvem synes ikke at norsk vikinghistorie er spennende? På Karmøy kan barna  bli bedre kjent med Harald Hårfagre og andre norske vikingkonger gjennom Nordvegen Historiesenter og Vikinggarden Avaldsnes. I Avaldsnes kan barna være vikinger eller arkeologer for en dag, og låne passende klær og utstyr til rollen. Vikinggarden består av langhus, leidangsnaust og rundhus, og er åpen for besøkende i sommermånedene. 

  • Vestnorsk fjordlandskap

Drømmer du om en ferie på Vestlandet med barna? Vestnorsk fjordlandskap er betegnelsen på Nærøyfjordområdet og Geirangerfjordområdet, og står på Unescos verdensarvliste. Når man tenker på norsk natur, går tankene fort til det dramatiske fjordlandskapet, der majestetiske fjell stuper ubarmhjertig ned i vannet. Ta barna med på ferie til en del av Norge som har trollbundet mennesker i mange, mange år. 

  • Blomstringen i Hardanger

Hvert år i mai-juni tar frukttrærne i Hardanger på seg finstasen. Mellom fjord og fjell står trærne i full blomst og bergtar enhver som kommer forbi. Først blomstrer plomme- og morelltrærne, og etterhvert står eple- og pæretrærne også i full blomst. Å få gå mellom blomstrende frukttrær, eller kanskje trær fulle av frukt som man kan plukke med seg, vil helt sikkert danne fantastiske ferieminner for både voksne og barn.

  • Tradisjonsrike Gudbrandsdalen

En ferie i tradisjonsrike Gudbrandsdalen er en opplevelse barna garantert vil elske. Beliggende midt i hjertet av Norge, med fantastiske aktivitetsmuligheter i hele sju nasjonalparker, er dette en fin destinasjon når du skal på norgesferie med barna. Dra på tur i Jotunheimen eller Rondane, legg ut i terrenget på to hjul i Hafjell Bike Park, eller test skiføret på Sjusjøen, Kvitfjell eller Hafjell – for å nevne noen av de flotte skisportstedene i området. Uansett hvilken årstid du legger hytteferien til Gudbrandsdalen, kan dere finne et hav av aktiviteter for alle aldre.

  • Togtur i verdensklasse  

Ta med barna om bord på Raumabanen – én av Norges vakreste og villeste jernbanestrekninger! Toget tar deg fra Åndalsnes til Dombås, forbi naturattraksjoner som Kylling bru og Trollveggen. Å ta toget er en av de mest barnevennlige fremkomstmidlene, og spesielt moro hvis du har barn som er glad i tog. Her er det bare å lene seg tilbake i setene og nyte utsikten underveis. 

Ferie med barn i Europa

Drømmer du om å oppleve nye kulturer, omgivelser og kanskje også temperaturer over 25 grader på årets familieferie? Med en privat feriebolig i utlandet ligger det meste til rette for et flott opphold. Her kan dere holde familiens viktigste hverdagsrutiner ved like, men likevel oppleve noe nytt og nyte feriedagene sammen. 

Dra til utlandet på familieferie

Dra på familieferie til Danmark

Nabolandet vårt i sør er et opplagt reisemål når dere skal på ferie med små barn til utlandet. Reiseveien er enkel og mulighetene mange, enten dere vil ta turen via Sverige, over Kattegat eller med fly. Og når dere ankommer, finner dere et lite land proppet med gode familieopplevelser. 

Reis til Jylland og besøk Legoland, lei et sommerhus langs den flotte kysten ved Vesterhavet, finn husly nærme København og dra på Tivoli, se den lille havfrue og Københavns Zoo. Dere kan også dra til Bornholm og nyte den særegne naturen og de korte avstandene på solskinnsøya. 

Reis til Spania med barna

Hvite murhus i olivengrønt landskap, lyden av sikadene i gresset, varm sand mellom tærne og livlige, historiske byer. Spania er en favorittdestinasjon for mange, og det er lett å skjønne hvorfor.

Leier dere et feriehus i Spania til familieferien, er dere garantert deilige temperaturer året rundt. Reiser dere om sommeren, kan dere finne mer behagelige temperaturer for de aller minste inne i landet eller nord i Spania. Vi har også en rekke feriehus med utendørs svømmebasseng, som gjør det enkelt å kjøle seg ned og slappe av for både voksne og barn.

Oppdag Kroatia på familieferien

Kroatia har blitt en feriefavoritt for mange nordmenn, og stadig flere får øynene opp for dette vakre og varierte ferieparadiset. Har du ikke oppdaget Kroatia enda, så er det perfekt å ta familien med hit!

Her finner dere blant annet spennende middelalderbyer, krystallblått hav, et stabilt varmt klima og aktiviteter for hele familien. Er tenåringen Game of Thrones-fan? Så kan dere legge turen forbi mange av de kjente stedene fra serien, som ble filmet her. Eller er noen i reisefølget mer fascinert av dinosaurer? Se ekte dinosaurfotspor og fossiler på øya Istria, og kombiner det med en dag i familieparken Dinopark Funtana for mye fart og moro. Kroatia blir lett deres nye favoritt til familieferien!

Skal hunden med på familieferien?

Det er lite som skaper så gode ferieminner som en ferie med plass til absolutt hele familien. Se for deg glade barn i ivrig lek med familiens firbeinte medlem, bading fra brygga ved en sørlandsk sandstrand, i det danske klitlandskapet eller rolige turer langs en setervei i fjellheimen – høres det ikke fint ut? 


Vi har en rekke husdyrvennlige feriehus og hytter i Norge og Europa, der familiens pelskledde medlemmer er hjertelig velkommen.  For å finne disse husene kan du hake av for ‘husdyrvennlig’ når du søker etter din neste feriebolig.

Ta hunden med på årets familieferie
| Forfatter
(Publisert første gang: )

Se våre ferieboliger i Europa