Tsjekkia er et perfekt ferieland for familier som liker å drive med vintersport, og skiforholdene er vanligvis gode helt fra november til mars. Fjellene og skiområdene i Tsjekkia er fordelt over hele landet. De mest kjente stedene ligger i Iserfjellene, Riesenfjellene og Erzfjellene, som grenser mot Tyskland og er veldig populære.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

NOVASOLs feriehus ligger hovedsakelig i det trekantede området mellom Karoly Vary (Karlsbad), Bozi Dar (Oberwiesenthal) og Kraslice, men man kan også kjøre til Adlerfjellene eller Altvaterfjellene, der prisene er enda lavere.

Böhmerskogen ved grensen til Bayern i Tyskland byr på fremragende langrennsmuligheter, og i Zelezna Ruda er det flotte alpinløyper. Langrenn er en folkesport i Tsjekkia, og den utøves over hele landet. Landet har mange preparerte løyper, men det er også mulig å begi seg ut i den urørte nysnøen og lage sine egne spor i vinterlandskapet. I Bedrichov i Iserfjellene blir det hvert år arrangert flere langrennsløp på opp mot 5 mil, der alle kan delta.

Skiområdene i Beskidy og Mähren i den sørlige delen av landet er spesielt populære, og det er lurt å bestille feriehus til vinterferien i god tid i forveien. Det er tillatt å bruke snowboard i nesten alle skiregionene, og selv på de mindre stedene er det skiskoler og mulighet for å leie skiutstyr til lave priser. Hvis du heller vil eie enn å leie, er det mange butikker som selger brukte ski og utstyr til svært fornuftige priser. De fastboende elsker nemlig utfordringene i de glatte løypene og bytter ut utstyret ofte. Selv de aller minste er kjapt oppe på plankene og nyter den friske lufta i ansiktet.

| Forfatter
(Publisert første gang: )