search

Feriehus og hytte i Fjell

Vest for Bergen ligger Fjell, en øykommune i vakre naturomgivelser. Fjell er et sant øyparadis – kommunen teller nemlig hele 500 øyer, holmer og skjær. Når du leier en hytte i Hordaland befinner du deg aldri langt unna fantastiske naturopplevelser, og legger du ferien til Fjell vil de befinne seg rett utenfor hyttedøren. Innenfor Fjells grenser ligger blant annet øyene Lillesotra, Bildnøyna og den nordre delen av Sotra. Fjell kan derfor tilby et variert utvalg av aktiviteter for alle. 

Aktiviteter og opplevelser

I Fjell ligger det til rette for opplevelser for store og små. Leier du feriehus har du ofte ypperlige fiskemuligheter rett utenfor døren. Mange av våre ferieboliger i Hordaland er tilrettelagt for deg som ønsker å prøve fiskelykken. Disse ferieboligene har sløyeplass og ligger tett på gode fiskemuligheter. Ved kysten finnes det ofte fryser i huset, og båt er inkludert eller til leie på stedet.  Forhåpentligvis får du fangst, som du kan fryse og ta med hjem, eller tilberede i hytta. Dersom du vil bli med på en organisert fisketur, får du mulighet til det hos flere tilbydere. 

Vil du oppleve Fjell fra vannet? Da kan du prøve deg på kajakkpadling mellom øyene. Du kan for eksempel begynne på øya Sotra og padle nordover mot Øygarden. Utenfor Sotra vil du oppdage hundrevis av små øyer du kan besøke. 

Fra en hytte i Fjell venter gode fiskemuligheter

Attraksjoner og severdigheter

I Fjell ligger Fjell festning, som var det største tyske festningsverket i Norge under okkupasjonen. Under bakken i Fjedlafjellet hadde tyskerne bygget en militærbase med sengeplass til omtrent 200 personer. I dag er deler av anlegget omgjort til museum og du kan få et unikt innblikk i områdets rolle under andre verdenskrig. Fra Fjell festning kan du også besøke Liatårnet, som er det høyeste punktet på Sotra. Herfra har du en fantastisk utsikt over alle de omkringliggende øyene og havet rundt. Bli her utover ettermiddagen og se solen gå ned i havet. Et ferieminne du sent vil glemme. 

Ta med familien til VilVite-senteret på Sotra, der store og små kan lære om naturvitenskap og teknologi. Her finnes aktiviteter og installasjoner som tar for seg alt fra energi til vulkaner. 

Legg en dagstur til Bergen inn i ferieplanene. Her venter mange flotte attraksjoner og opplevelser. Ta med hele familien til Akvariet eller ta Fløibanen opp til Fløyen. Spis fisk på Bryggen eller på en av byens mange restauranter. Bergen har dessuten gode shoppingmuligheter og et yrende uteliv. Fra Bryggen kan du bli med på båtturer på de omkringliggende fjordene. En tur til Bergen bør stå på listen til din neste ferie i Hordaland. 

Hytte i Fjell

NOVASOL har et stort og variert utvalg av feriehus og leiligheter over hele Europa. Våre ferieboliger finner du tett på byer, men også utenfor allfarvei. Bo tett på fjord, fjell, sjø eller skog – valget er ditt. Finn din neste drømmeferie ved å  bruke vår enkle søkefunksjon. Du kan legge inn dine kriterier og få opp alternativer som passer deg blant våre hytter og feriehus i Norge