search

Feriehus og hytte i Gjesdal

Velkommen til naturskjønne Gjesdal, en kommune beliggende rundt tre mil sørøst for Stavanger. Velger du å leie en hytte i Gjesdal, kan du se frem til en ferie med et stort og variert utvalg av aktiviteter. Kommunen er en del av Høg-Jæren, og har ulike naturlandskaper. Den vestlige delen av kommunen er preget av det typiske jærlandskapet, mens dette i øst erstattes av fjell og daler. 

Gjesdals kommunevåpen prydes av en vær, noe som kanskje ikke er så rart. Sau – og storfehold har vært viktige næringer i kommunen i mange år, og står fortsatt for en andel av arbeidsplassene. Kommunen har som en følge av dette også en lang historie når det kommer til tekstilproduksjon. 

Aktiviteter og opplevelser

Mange legger hytteferien til Rogaland på grunn av de fantastiske turmulighetene fylket byr på. Her kan du besøke noen av landets aller mest populære naturattraksjoner, som Preikestolen, Lysefjorden og Kjerag. 

Leier du en hytte i Gjesdal kan du bo med spektakulære naturopplevelser like utenfor døren. Det finnes et stort antall tilrettelagte turløyper i kommunen, og mange av disse passer også familier. Ryfylkestien går fra Haukeliseter i nord til Kvitlen i sør, en i alt 250 kilometer lang turrute gjennom vakkert fjellandskap. En del av Ryfylkestien går gjennom Gjestedal, og du kan selv legge opp lengden på turen. 

Tar du med fiskestangen på ferie i Gjesdal, kan du glede deg over gode fiskemuligheter. Det er gode muligheter for fiske i innsjøer, elver og fjord. Gjesdal kan blant annet skilte med tre gode lakseelver. Husk at du alltid må forhøre deg om tillatelse og fiskekort på forhånd. 

Ta med familien til Kongeparken, som er Vestlandets største opplevelsespark. Her venter fart og moro for absolutt hele familien, og her kan du kose deg med karuseller, sjokoladefabrikk og Gråtass. Kongeparken ligger i Ålgård. 

Friluftsområdet Brekko er midt i blinken for deg som tar med skiene på hytteferie. Her er det blant annet lysløype og karusell. På vår, sommer og høst kan du benytte deg av 15 kilometer med oppmerkede turløyper og områder med mulighet for bær – og soppsanking. 

Attraksjoner og severdigheter

Gjesdal har flott natur, men noen attraksjoner er ekstra spesielle. Ikke gå glipp av Månafossen og Gloppedalsura på ferien. Månafossen er fossen med det høyeste fallet  i Rogaland, mens Gloppedalsura er en av Nord-Europas største steinrøyser. 

Like utenfor Ålgård sentrum ligger den vakkert beliggende Limagarden, som  er verdt et besøk. Gården har eksistert siden 1600-tallet og var i drift frem til 1980, men er i dag del av Gjesdal bygdemuseum. Et besøk gir et spennende  innblikk i gårdsliv, redskaper og arbeidsmåter. 

Byrkjedalstunet finner du i bygda Dirdal, og hit kan du dra om du har lyst på god og tradisjonsrik mat. I tillegg til restaurant, er deler av Byrkjedalstunet et lysstøperi.

Feriehus og hytter i Gjesdal 

Se NOVASOLs store utvalg neste gang du skal leie hytte i Norge. Våre ferieboliger finner du over store deler av landet, beliggende tett på våre største byer, nær havet og i fjellheimen. Fordelene ved å velge en privateid hytte gjennom NOVASOL fremfor andre alternativer er mange. Den avslappende atmosfæren og friheten til å styre egen ferie, er noe av det vi tror våre gjester setter aller størst pris på.