search

Feriehus og ferieleiligheter i Slavonia

Ønsker du en ferie i Kroatia omgitt av eventyrlig natur? Er fjell og vakker utsikt viktigere for deg enn sol og strand? Da kan du legge ferien til en NOVASOL feriebolig i Slavonia. Området er også kjent som regionen Slavonia, og du finner regionen i den østlige delen av landet. NOVASOL formidler mange feriehus og ferieleiligheter i Slavonia, og her er det mulig å bo med fasiliteter som svømmebasseng eller boblebad rett utenfor døren. 

Leier du et feriehus i Slavonia, kan du tilbringe ferien i en region fylt med historie. Du kan besøke store kroatiske byer, der du kan fordype deg i landets historie. Regionen Slavonia strekker seg mot den serbiske grensen i øst og har to store elver, Save og Drau, slynger seg vakkert gjennom det grønne landskapet. En ferie i Slavonia er et perfekt utgangspunkt for både byliv og turer i naturen. 

Attraksjoner og severdigheter

Regionen har en lang rekke landemerker, spesielt nevneverdig er de mange herskapshusene, bygd av adelen på 18- og 1900-tallet. Noen av disse er i dag museer eller ombygd til hoteller, og de er virkelig en fryd å oppleve. Den største byen er Osijek, beliggende rett ved elven Drava, som har mange attraksjoner og arrangementer. Osjiek ligger nær Baranja, som strekker seg mellom Drava, Dunav og den ungarske grensen, og danner en egen liten «øy» i østlige Kroatia. 

Velger du å leie feriehus i Kroatia, er dette en flott region for deg som ønsker å komme tett på det autentiske Kroatia. Slavonia utpeker seg som region i Kroatia når det kommer til tradisjoner, spesielt er den tradisjonelle musikken verdt å få med seg. Her har du mulighet til å oppleve hvordan dette er bevart gjennom folklorefestivaler eller folkeminnefestivaler.  

Kroatia er kjent for sine delikatesser. Drar du på ferie til Kontinental Kroatia kan du besøke mange landlig beliggende restauranter og hyggelige fjellandsbyer, der du kan smake på de lokale spesialitetene. På gårdene og markedene får du i tillegg kjøpt fersk ost, kjøtt, frukt og grønt. 

Attraksjoner og severdigheter i Slavonia

Aktiviteter og opplevelser

Leier du et feriehus i Kontinental Kroatia har du gode aktivitetsmuligheter. Her kan du bruke ferien til å utforske området og lære mer om landets historie og kultur. Legg ut på tur til fots eller på sykkel og ta gode pauser underveis. Slik kan du nyte det vakre landskapet til det fulle. 

Ikke gå glipp av en tur til naturparken Kopački Rit, et spesielt ornitologisk område som 285 fuglearter kaller hjem. I tillegg til de mange fugleartene, finnes det også amfibier, krypdyr og om lag 54 arter av pattedyr. Dette er også en av de største og viktigste våtmarksområdene i Europa. Her kan du få guidede turer på vannet, hesteryggen eller til fots. For de fugleinteresserte, er dette det perfekte stedet for fugletitting og foto. På turistsenteret kan dere leie sykler, og tilbringe dagen på de flotte rutene som går gjennom naturparken. Kroatia har hele 19 natur – og nasjonalparker, så naturelskere vil helt klart få en fantastisk ferie. 

Jordbruket i regionen er den mest utviklede i Kroatia. Takket være de mange bekkene, elver og skogene byr Slavonia på gode muligheter for jakt, fiske og bygdeturisme. Leier dere et NOVASOL feriehus er dere godt rustet for en rolig og avslappende ferie, noe denne regionen er perfekt for. 

Lei feriehus i Slavonia og besøk nasjonalparken Kopački Rit

Feriehus og ferieleiligheter  i Slavonia

NOVASOL formidler ferieboliger i hele Europa og Egypt, og mange av disse finner du i Kroatia. Her formidler vi et stort antall feriehus og ferieleiligheter med fantastiske fasiliteter. Svært mange av ferieboligene har eget svømmebasseng tilgjengelig eller ligger svært tett på havet. Her ligger alt til rette for flotte feriedager i Kroatia!