search

Feriehus og ferieleilighet i Albania

Durres

Durres, tidligere Durraza, er en gammel by grunnlagt i 627 f.Kr. Byen er i følge sagnet blitt grunnlagt av en illyriske konge. I 1627 f.Kr. invaderte grekerne fra Korfu og Korinth området og kalte det Dyrrachium. I det 4. århundre f.Kr. utviklet Durres seg til en uavhengig og selvstendig by. I 229 f.Kr. ble byen overtatt av Roma. Gjennom det 1. til 3. århundre e.Kr. ble Durres en sentral handelsby og en betydningsfull havneby beliggende på den østlige delen av Adriaterhavets kyst. I løpet av det 4. århundre e.Kr. kollapset økonomien og et større jordskjelv ødela byen. Dette gjorde at byen deretter kun fremsto som en liten handelsby.

Feriehus og ferieleiligheter i Albania

 

Historie

I løpet av 5. og 6. århundre e.Kr. ble byen igjen en av de viktigste byene i det byzantinske rike på grunn av sin sentrale geografiske plassering. I en periode var Durres også hovedstaden i Albania.

I dag er Durres en av de største byene og havnene i Albania. Byen har en befolkning på 100.000 innbyggere, men på sommerstid fordobles dette antallet. Byen er et yndet turistmål for familier på badeferie. Adriaterhavet er perfekt for familieferie da vannet er varmt og sjøen er grunn. Langs den brede sandstranden er det god plass til alle.

Rik kultur og mange severdigheter venter i Albania

 

Attraksjoner

Amfiteateret er et av de største og mest utsøkte monumenter som fremdeles står igjen etter den antikke byen. Teateret er det største på Balkan-halvøyen bygget i det 2. århundred e.Kr., med plass til omkring 20.000 tilskuere. Det ble forlatt i middelalderen. I det 10. århundre ble et kapell, gallerier og en kirkegård bygget på området. Ved en tilfeldighet ble Amfiteateret utgravet i 1966, da en innbygger gravde i hagen sin. På grunn av jordskjelvet er kun 1/3 av den antikke byen utgravet.

Det Arkeologiske Museet ligger tett ved havet, og er rik på gjenstander fra flere utgravinger i Durres. Utstillingen gir et overblikk over det antikke Dyrrachium. Durres undergrunn er utnevnt til et kulturelt monument, og de nye konstruksjonene er kun tillatt med godkjenning fra Institutt for kulturelle minnesmerker.

I dag byr Durres på et bredt utvalg av overnattingsmuligheter og aktiv kulturliv. Om sommeren er byen levende med mange mennesker som besøker den, ikke kun i forbindelse med ferie men også i forbindelse med kulturelle/historiske turer. Med et feriehus fra NOVASOL kommer du tett på de mange opplevelsene Albania kan tilby!