search

Feriehus og ferieleilighet i Albania

Bli med NOVASOL til et feriehus i middelhavsperlen Albania. Tiden da Albania var en uoppdaget ferieperle er forbi – nå er dette en feriedestinasjon som har kommet for å bli. Lei feriehus i Albania, og oppdag landets store naturrikdom, unike attraksjoner, gjestfrihet, nydelige strender og avslappede atmosfære.

En ferie i Albania passer for alle, spesielt for deg som er lei masseturismen og ønsker en litt annerledes ferieopplevelse. Albania var stengt for omverdenen frem til 1992, på grunn av et strengt diktatorisk regime. På ferie her vil det derfor noen ganger føles som om tiden har stått stille, men landet har for lengst begynt moderniseringen. Det er nettopp dette som er litt av sjarmen med en ferie i Albania! 

Lei feriehus i Albania og opplev de Dinariske alpene

Naturomgivelser 

Naturen som venter i Albania er preget av store fjellområder og brusende elvestryk. Nesten 70% av landet er dekket av fjell og på grunn av dårlige veier har det i disse delene vokst frem mindre stammesamfunn. For deg som søker gode opplevelser i fjellområdene, er de Dinariske alper midt i blinken. På albansk heter fjelleområdet Bjeshkët e Namuna, som kan oversettes til «de fordømte fjellene». Her ligger nasjonalparkene Thethi, Valbona og Kelmendi-regionen. 

Nord for Hellas fortsetter kyststripen inn i Albania. «Den albanske riviera» er ikke noe dårligere enn sin greske nabo - vannet er asurblått og strendene strekker seg over flere mil. Her venter gode ferieopplevelser for hele familien. Du vil nok legge merke til at turismen heller ikke har nådd høyden til sin etablerte nabo. 

Vannkilden Syri i Kaltër, eller «det blå øyet» på norsk, er en opplevelse du ikke må gå glipp av på ferie i Saranda. Dette vakre naturfenomenet er en populær attraksjon blant besøkende, og her det mulig å ta et avkjølende bad i vannet som holdet rundt 12 grader. Kilden har fått navnet fordi det ser ut som et blått øye sett ovenfra. 

Rik kultur og mange severdigheter venter i Albania

Attraksjoner og severdigheter

Rundt 30 minutter fra Saranda ligger Albanias første UNESCO-listede monument og en av landets mest populære attraksjoner. Oldtidsbyen Butrint byr virkelig på en reise tilbake i tid. Butrint har tidligere vært både en gresk koloni, en del av Romerriket og et bispedømme. Her kan du blant annet se et romersk bad, amfiteater, Apollostatuen og mange andre spennende severdigheter. Det er også museum i den venetianske borgen. 

Den historiske byen Gjirokastër begynte med et vakker middelalderslott i det fjerde århundret f.Kr. Byen utviklet seg rundt bygningen og er i dag et av Albanias mest populære utfluktsmål. Byen står på  UNESCOs verdensarvliste, og er en unik opplevelse for besøkende. Byen i seg selv er veldig spesiell – her ser mange av husene nemlig ut som små festninger. Rundt Gjirokastër er det også flere spennende besøksmål. 

Aktiviteter og opplevelser

På ferie i Albania venter en lang rekke aktivitetsmuligheter. Det finnes hele 14 nasjonalparker i landet og det ligger virkelig til rette for deg som ønsker å bevege deg i naturen. Legg ut på sykkel – eller vandreturer, prøv rafting eller klatring, eller dra på seiltur. Mulighetene er mange, og her er det bare tid og interesser som begrenser. 

Dette er også den perfekte destinasjonen for deg som vil tilbringe ferien på en sandstrand med en god bok. Ved strendene finnes det ofte en rekke aktiviteter for deg som ikke vil ligge stille hele dagen. 

God mat og drikke er en stor del av ferien for mange, og leier du en feriebolig i Albania, kan du nyte lokale spesialiteter til en rimelig penge. Prøv retter som oshaf, tava e krapit, og koran, og den lokale vinen eller raki.   

NOVASOL feriehus og ferieleiligheter i Albania

Feriehus i Durres

Durres, tidligere Durraza, er en gammel by grunnlagt i 627 f.Kr. Byen er i følge sagnet blitt grunnlagt av en illyriske konge. I dag er Durres en av de største byene og havnene i Albania. Byen har en befolkning på 100.000 innbyggere, men på sommerstid fordobles dette antallet. Byen er et yndet turistmål for familier på badeferie. Adriaterhavet er perfekt for familieferie da vannet er varmt og sjøen er grunn. Langs den brede sandstranden er det god plass til alle.

Amfiteateret er et av de største monumentene som fremdeles står igjen etter den antikke byen. Teateret er det største på Balkan-halvøyen bygget mellom år 100 til 200 e.Kr., med plass til omkring 20.000 tilskuere. Det ble forlatt i middelalderen. I det 10. århundre ble et kapell, gallerier og en kirkegård bygget på området. Ved en tilfeldighet ble Amfiteateret utgravet i 1966, da en innbygger gravde i hagen sin. På grunn av jordskjelvet er kun 1/3 av den antikke byen utgravet. Det Arkeologiske Museet ligger tett ved havet, og er rik på gjenstander fra flere utgravinger i Durres. Utstillingen gir et overblikk over det antikke Dyrrachium. Durres undergrunn er utnevnt til et kulturelt monument, og de nye konstruksjonene er kun tillatt med godkjenning fra Institutt for kulturelle minnesmerker.

NOVASOL formidler et godt utvalg av ferieboliger i Durres. Om sommeren er byen levende med mange mennesker som besøker den, ikke kun i forbindelse med ferie men også i forbindelse med kulturelle og historiske turer. Med et feriehus fra NOVASOL kommer du tett på de mange opplevelsene Albania kan tilby.

Feriehus i Saranda

NOVASOL formidler feriehus og ferieleiligheter i Saranda, Albanias sørligste by, beliggende på den albanske riviera. Legger du ferien til Saranda kan du se frem til et opphold i en av Albanias mest sjarmerende kystbyer. Her finner du fine strender midt i byen, et yrende folkeliv på sommeren, samt god mat og drikke. Rundt 20 minutter utenfor byen ligger den hvite sandstranden Ksamil. I nord finner du badebyen Borsh og den lengste sandstranden ved det Jonisk hav. Fra Saranda kan du dessuten ta båt til Korfu. Turen tar rundt 30 minutter og er absolutt å anbefale. Dersom du er interessert i historie kan du ta turen til Butrint eller Gjirokastër, rundt én time unna. 

Lei feriehus eller ferieleilighet i Saranda

Feriehus og ferieleiligheter i Albania 

Alle våre feriehus og ferieleiligheter i Albania er det vi kaller «all inclusive». Dette betyr at du slipper å tenke på ting som sengetøy, sluttrengjøring og forbrukskostnader. Her ligger det til rette for et avslappende opphold i Albania.  

NOVASOL formidler feriehus og ferieleiligheter over hele Europa. I vårt store sortiment finner du mange ulike typer ferieboliger – hva med et feriehus for hele storfamilien, en ferieleilighet for vennegjengen, eller en enkel ferieleilighet for kjæresteturen? Du kan enkelt søke deg frem til din perfekte feriebolig ved hjelp av vår søkefunksjon. Slik kan du finne feriehus basert på de kriteriene som er viktig for deg.