search

Feriehus ved Ohridsjøen

Med et areal på over 83000 hektar, regionen rundt Ohridsjøen har blitt klassifisert for et spesielt trygt område av UNESCO. Regionen har siden 1972 stått som en albansk natur - og kulturarv. Her vil du oppleve en utrolig unik natur og et fantastisk landskap. Her lever det over 200 arter planter og dyr, og mange av disse er helt unike for dette området. Dersom du legger ferien til Albania er denne regionen helt klart verdt et besøk, selv om du ikke velger å leie et feriehus nettopp her.

Ohridsjøen er den dypeste innsjøen på Balkan, og den ligger på grensen mellom Albania og Makedonia. Innsjøen er en av verdens eldste, og ble til for mellom fire og ti millioner år siden. 

Ferie på grensen til Makedonia

Lei et NOVASOL feriehus ved Ohridsjøen, og oppdag at den albanske kulturen her har opplevd både gresk og makedonsk innflytelse opp gjennom tidene, på grunn av beliggenheten. Mer enn 200,000 mennesker bor langs Ohridsjøen på albansk side, mange av disse i byen Pogradec, eller i Dürres.

Legg ferien til byen Pogradec, og opplev det sjarmerende området Toplec, som minner mye om Toscana. Fra en ferieleilighet i Pogradec kan du dra til landsbyen Lin. Her kan du besøke et arkeologisk utgravningssted, hvor du kan lære mer om albansk historie. 

Drilon nasjonalpark ligger bare 10 minutter unna med bil, og passer deg som ønsker å oppleve den unike albanske naturen. Herfra kan du også legge ut på en båttur på Ohridsjøen eller ta en gåttur langs vannet.