search

Feriehus ved Tirana

Har du vurdert å leie et feriehus i Albania? Landet er fortsatt en mindre kjent feriedestinasjon, men her venter det mange opplevelser for deg som vil utforske mer av det litt ukjente Europa.

Tirana er Albanias hovedstad, en by som ofte blir glemt når vi skal velge en feriedestinasjon blant Europas hovedsteder. NOVASOL tilbyr ferieboliger tett på Tirana. Det er ingen hemmelighet at Albania vil legge sin kommunistiske fortid bak seg, men denne fortiden er noe av det som gjør denne byen så spennende. Blant Nordeuropeere er landet kjent som et av Europas fattigste land, men på ferie her vil du oppdage en stadig stigende globalisering.

Ferie i Albania

Opplevelser og attraksjoner

Start oppholdet i Tirana med et besøk på det store torget Sheshi Skenderbej, som du finner i hjertet av byen. I midten av den store plassen står en statue av den albanske helten Skanderbeg, som stedet er oppkalt etter. Snur du hodet til venstre står du ved foten av Tiranas eldste moske, Et`hem Bey. Før du går inn i moskeen må du ta av deg skoene, men inne venter vakker arkitektur og utsmykninger. Ved siden av moskeen står det et klokketårn fra 1820, hvor du har utsikt over Sheshi Skenderbej-torget. Det er sjeldent at så mange interessante severdigheter ligger så tett på hverandre.

Ønsker du å shoppe, kan du oppsøke den nyrenoverte gågaten Rruga Murat Toptani, med hyggelige restauranter og kafeer på hver sin side. Ved enden av gaten ligger det store shoppingsenteret Toptani og den albanske Parlamentsbygningen. Etter litt shopping anbefaler vi at du følger gaten ned til elven, hvor du vil kunne se gangbruen Ura e Tabakëve fra 1800-tallet, som ligger gjemt bak restauranter og bygninger.

Enhver ferieby har et hyggelig marked med ferske råvarer, og det finner du også på Tiranas største marked Pazari i Ri, som ligger ved den store rundkjøringen øst for over Sheshi Skenderbej. Her selges albanske spesialiteter og fersk frukt og grønt, kjøtt, ost, oliven og mye mer. Kjøper du med litt velsmakende delikatesser fra markedet, kan du nyte disse i byens store park, Parku i Madh. Hit kommer mange av byens innbyggere når de ønsker en pustepause fra byens stress og mas. Gå en tur i parken og sett deg på en av benkene og nyt maten, mens du iakttar fiskerne ved sjøen.

Opplever og attraksjoner Tirana

«All inclusive»-konsept i Albania

Våre ferieboliger i Albania leies ut med vårt «All inclusive»-konsept, som betyr at følgende er inkludert i leieprisen:

  • Elektrisitet
  • Vann og varme
  • Rengjøring etter avreise
  • Sengetøy
  • Håndklær (ikke inkludert håndklær til basseng/strandbesøk
  • Evt. Turistskatt i det landet det gjelder
Utsikt over Tirana