search

Feriehus i Sunny Beach

Den trakiske bosetningen Larissa som ble grunnlagt i det 2. århundre f.Kr., fikk i det 14. århundre navnet Sveti Vlas etter kveghandlernes skytshelgen. I området rundt landsbyen fantes det fem klostre, bl.a. klosteret til den Hellige Vlas.

I løpet av de siste årene har stedet med 3.000 fastboende riktignok utviklet seg til et kjent turiststed, men har dessuaktet ikke desto mindre beholdt sitt opprinnelige preg av en bulgarsk svartehavslandsby.

Det er åpnet mange små og koselige restauranter og butikker her. Vlas har en egen, meget pen sandstrand som heller svakt uti havet. Liggestoler og parasoller kan leies.

Ferieparadiset Sunny Beach 

Før åpningen av det første hotellet på den såkalte Sunny Beach ble det bestilt flere lastebillass med pinnsvin for å rydde bort slangene som på grunn av stedets mange soldager hadde funnet sitt krypinn her. I dag er det vanskelig å forestille seg at dette en gang er vært en riktig sandørken. Nå har imidlertid krypdyrene og ødemarken måttet vike for solhungrige ferieturister.

På grunn av de gunstige geografiske betingelsene holder temperaturen seg her 2-3°C høyere enn i den nordlige del av landet. Den nesten 8 km lange, finkornete, lett skrånede stranden viser seg som et sant paradis og garanterer en avslappende ferie for hele familien. Liggestoler og parasoller tilbys på de deler av stranden som holdes under oppsyn av badevakter, rednings- og nødhjelpstjenester. En over 2 km lang, bilfri strandpromenade strekker seg ut i retning Sveti Vlas.

Lei et feriehus eller ferieleielighet i Sunny Beach

Aktiviteter og opplevelser 

På dette badestedet finnes det utallige underholdningslokaler, barer, tavernaer, diskoteker, restauranter med både bulgarsk og internasjonal mat og adskillige butikker. Blant de mest populære dansestedene på Sunny Beach er Lazur, Iceberg og Golden Apple, hvor party og natteliv absolutt settes i høysetet. Her finner også aktive feriegjester et bredt sportstilbud.

I den umiddelbare nærhet ligger den historiske byen Nessebar som inviterer til både kortere og lengre spaser- og sightseeingturer. Fra badestedet tilbys det tallrike arrangerte utflukter og rundreiser bl.a. inn i landet. Sunny Beach er med årene blitt landets mest besøkte plass i solen, og destinsjonen mange velger når de leier feriehus i Bulgaria. Fra Sveti Vlas har du en enestående utsikt over både gamlebyen i Nessebar og de mange lysene langs den såkalte Sunny Beach.