search

Feriehus i Varna

I dette området vil du finne et stort antall feriesteder og i mange av disse også våre feriehus. Dette er - foruten Varna med en internasjonal flyplass - Chaika, St. Konstantin, det kjente Golden Sands og flere andre.

Varna ligger ved Svartehavet i Bulgarias nordøstlige hjørne. I all tid har denne regionen utgjort et av landets viktigste vitenskaps- og kultursentre. Utviklingen i jordbruket, som her er en særs viktig næringsvei, kan hovedsakelig tilskrives vindyrkingen i dette området som huser noen av de eldste bulgarske vinkjellere. Nyt det fortryllende landskapet med et glass vin fra en av de lokale vingårdene.

Lei feriehus i Varna

Kultur og byliv

På sommerhalvåret kan Varna i det hele tatt måle seg med Bulgarias hovedstad, for havnebyen med terrasseform har et bredt kultur- og fritidstilbud ved siden av et i stor grad modernisert sentrum med restaurerte gater, parker, fassader, restauranter og butikker.

Turister fra hele Europa kommer til Varna for å feriere og bringer med seg de nyeste trendene samt internasjonal atmosfære – det være seg moter, musikk eller fritidssysler.

Bosetningen Odessos (by ved vannet) som ble grunnlagt av grekerne i det 6. århundre f.Kr., vokste frem som handelsby under romerne og bysanterne. I dag heter byen Varna og har takket være sin beliggenhet ved kysten beholdt sin stilling som et viktig industri- og næringslivssentrum. Byen utgjør ikke bare et verdensberømt badested, men dertil også et av landets viktigste kultursteder. Hvert år går den internasjonale musikkfestivalen Varna Summer av stabelen i juni/juli. Rett ved gamlebyen rager det monumentale byggverket til Katedralen Jomfru Marias Søvn

Med sine utallige arter av prydbusker, treslag, blomsterbed og alléer danner den over 8 km lange og mer enn 80 ha store sjøparken et herlig fritidsområde for både fastboende og turister. Langst den lange sandstranden på den andre siden av sjøparken og frem til havnen finnes det alt hva en strandferie i Bulgaria trenger!

Nattelivet

Når natten faller på i Varna, går startsskuddet for en endeløs fiesta. Lys, musikk og underholdning så langt øye rekker. Varieté-shows badende i en eksotisk atmosfære og et fremragende kjøkken med nøye utvalgt drikke - og før du vet ordet av det, deltar du på festen under stjernene.

Hvis du vil danse, så er nattklubbene ved stranden midt i blinken for deg. Avslutt natten med en coctail i en av de mange små strandbarene!