Attraksjoner og aktiviteter i Bjerregård

Ferie i Vestjylland er alltid et ypperlig utgangspunkt for utflukter til noen av Danmark beste attraksjoner, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiske- og Sjøfartsmuseet i Esbjerg. I tillegg finner du en rekke interesse aktiviteter og attraksjoner i nærområdet F.eks. Fiske- og Familieparken West ved Ringkøbing, Akvarium og Fiskemuseet i Hvite Sande, Holmsland Klit Golf og fuglereservatet Tipperne, i den sørlige delen av Ringkøbing Fjord.

Hvert år holdes det tradisjonelle North Sea Beach Marathon langs Vestkysten, med mål i Hvite Sande. Den årlige Sildefestivalen, er en hit hos spesielt lystfiskere, men også andre vil ha stor glede av festivalen. Når du og familien leier en feriebolig i Danmark har dere muligheter til å oppleve alt det morsomme Danmark har å by på.

Strandferie i Vestjylland

Opplevelser i og ved vannet

Det er ingen tvil om at ferieboligene ved Bjerregård er det perfekt for den som elsker å fiske. I området er det rikelig med innsjøer også Put & Take innsjøer, med gode sjanser for å få en laks eller bekkørret på kroken. Hvis du er i på ferie med fiskestang, så ta en titt på NOVASOLs lystfiskerhus , hvor du har nok av plass til feriens fangst. For de som ikke er like interessert i fisking så er det nok av andre aktiviteter i vannet. På surfeskolen nær Hvide Sande kan du kaste deg ut i både wind- og kitesurfing.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Feriehus ved Legoland ved Jylland

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester. Du trenger ikke dra lenger enn til Danmark for å oppleve Asias ville dyr.

Innkjøpsmuligheter

Den sørlige delen av Holmsland Klit inneholder en rekke mindre dagligvarebutikker, men kun noen få har åpent hele året. Større innkjøp kan foretas i Hvite Sande eller Nr. Nebel, mens mulighet for shoppingturer finnes i Ringkøbing, Holstebro, Herning, Varde og Esbjerg.

Lokale tips

Fiskeauksjon i Hvite Sande. Gjør en god handel i auksjonshallen i Hvite Sande.

Lokale særpreg

Regionen er preget av et av Vestkystens største erverv, nemlig fiske. Havnen i Hvite Sande hører til de største fiskerhavne i Vestjylland, og her finner du et stort utvalg av fisk i alle fasonger.

Bl.a. finner du fiskearten sik, som kun finnes i Ringkøbing Fjord.