search

Feriehus og ferieleilighet i Egypt

La deg fascinere av Egypt, et land som ofte har blitt kalt «Nilens gave». På ferie i Nord-Afrika, i landet mellom Saharas sandørken og Nildalens frodige marker, kan du oppleve en kulturhistorie som strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Likevel er Egypt så mye mer enn pyramider, Nilen og templer. Det er også et land med stor gjestfrihet, en avslappende atmosfære og kulinarisk kunst. NOVASOL kan tilby feriehus og ferieleiligheter i beliggenheter tett på noe av det beste Egypt kan tilby. 

Mye sol og behagelige temperaturer hele året, er noe av det som har gjort Egypt ettertraktet. Når det er kaldt og vått i andre deler av verden, frister Egypt med sine vakre strender og varme hav. Nærheten til både Rødehavet og Middelhavet gjør dessuten landet til et av verdens aller beste dykkedestinasjoner. Dette landet er fantastisk både over og under vann!

NOVASOL i Egypt

Egypt er ikke bare en «soldestinasjon». Landet har utviklet seg til å bli et av de største feriedestinasjonene ved Middelhavet, der gjester kan oppleve mer enn kun sol, hav og rimelige priser. Her kan du oppleve en kultur som har utviklet seg gjennom tusenvis av år, og som har vært med på å forme den verdenen vi kjenner i dag. NOVASOL har omhyggelig og ansvarsbevisst satt sammen et tilbud av feriehus og ferieleiligheter i Egypt, som vi håper vil åpne en ny verden for deg. 

Våre lokale servicepartnere står til rådighet for deg 24 timer i døgnet. Du er dekket av vår "Service – og sikkerhetsgaranti", som  inkluderer:

  • Alle feriehus og ferieleiligheter er besøkt av våre lokale servicepartnere.
  • Vi anbefaler at du benytter deg av vår velkomst – og transferservice. Våre kollegaer henter deg på flyplassen og kjører deg direkte til din feriebolig. 
  • Våre servicepartnere er tilgjengelig på stedet, dersom du har behov for ytterligere informasjon eller hjelp i løpet av oppholdet. 
  • Du kan bestille utflukter eller billetter til attraksjoner til gode priser, før eller under oppholdet. På turene får du biler som passer deg og ditt reisefølge – ikke store turistbusser. 
  • Bestill transport til flyplassen inntil 24 timer før avreise, uten ekstra kostnad. 

Aktiviteter og opplevelser

En ferie i Egypt kan fint inneholde en kombinasjon av aktiviteter og ren avslapning. Det er nemlig ikke bare på land du finner noen av verdens mest spennende attraksjoner. Også under vann imponerer Egypt – her vil du oppdage en helt unik verden av fisk og korallrev i Rødehavet. Egypt har over 250 kilometer med rev langs kysten. I disse vannene bor det over 1200 fiskearter, og rundt 120 av disse finner du kun her.  Det er ikke uten grunn Egypt er en av verdens mest ettertraktede dykkedestinasjoner.  

I sommermånedene kan temperaturen i vannet komme helt opp i 30 varmegrader. Egypt er derfor en flott destinasjon for deg som liker varmt badevann!  Ved strendene finnes det ofte et stort utvalg av vannaktiviteter, som bananbåt eller leie av vannskuter. 
For deg som ønsker å være aktiv på land, finnes det er stort utvalg av aktiviteter du kan bedrive. I Egypt finner du flere spennende nasjonalparker, for eksempel Wadi Gimal utenfor Marsa Alam, som du kan utforske på jeep-safari eller fra kamelryggen. Denne nasjonalparken er den siste i Egypt der du kan se ville gaseller. 

En tur ut i ørkenen vil helt klart gjøre inntrykk på deg. Oppdag en verden av majestetiske fjell, dype daler og sanddyner. Bli med på en guidet tur i Jeep, på firehjuling eller kameryggen. Du kan for eksempel besøke beduinene, som kaller dette sanddekte landskapet sitt hjem. Blir du i ørkenen til mørket har senket seg, åpner det seg en fantastisk stjernehimmel over deg.

Feriehus i Egypt

Attraksjoner og severdigheter

Det holder ikke med én ferie til Egypt - her finnes opplevelser og severdigheter nok til å fylle mange. Et feriehus gir deg mulighet til å utforske i ditt eget tempo og du vil helt klart ikke gå tom for ting å se og gjøre. I Egypt kan du blant annet se det eneste gjenværende av verdens syv underverker. 

Egypt er fylt til randen av fantastiske bygninger og strukturer, spennende museer og historie. Du går kanskje med en drøm om å se pyramidene? Nå har du sjansen! Byen Giza er landets tredje største by, og mest kjent for sine berømte oldtidsmonumenter. På grunn av byens beliggenhet nær Memfis, som var hovedstad i det gamle Egypt, har Giza lenge hatt en historisk betydning. På Gizaplatået kan du oppleve mange imponerende monumenter, som garantert vil få tankehjulene i gang.  Her kan du blant annet se den store Kheopspyramiden, Sfinksen, kongelige gravsteder og andre hellige bygninger. 

Ved det egyptiske museet i Kairo kan du se rundt 120 000 små og store gjenstander fra oldtiden, inkludert mumier, papyruser og mynter. Her vises også en del av gjenstandene fra faraoenes graver frem, der innholdet i Tutankhamons grav kanskje er det mest populære. 

Ved Middelhavet ligger Alexandria, Egypts nest største by. Byen ble grunnlagt av Alexander den Store i 331 f.Kr., og har tidligere hatt ett av verdens syv underverker; fyrtårnet på Faros, samt antikkens største bibliotek. Dessverre står ingen av disse bygningene, men det gjort forsøk på å gjenskape bibliotekets storhet. I 2002 ble det åpnet et nytt bibliotek, Bibliotheca Alexandrina, i byen. Dette er tegnet av norske Snøhetta, og har flere funksjoner; museum, bibliotek, galleri og mer. I Alexandria kan du også besøke katakombene i Kom El Shoqafa – en rekke graver, statuer og arkeologiske objekter. På grunn av tiden nekropoliset ble bygget, bærer stedet preg av både egyptiske, greske og romerske trekk. 

Steder å besøke 

På sørspissen av Sinaihalvøya ligger Sharm el-Sheikh, som er en av Egypts mest populære turistbyer. Rundt Sharm el-Sheikh finner du noen  av verdens beste dykkedestinasjoner, som Tiran og Ras Mohammed. Ønsker du å snorkle på ferie i Sharm el-Sheikh, kan du også besøke noen av strendene i Al Fanar – eller Al Montazah-området. Fra Sharm el-Sheikh kan du for eksempel ta turen ut i ørkenen, noe som er en helt spesiell opplevelse for oss snøvante nordmenn. Der ute kan du møte på beduiner, eller nomadiske arabere, som i stor grad lever i ørkenen. En tur bortenfor Sinai-fjellene er også å anbefale. I følge ulike religioner var det her Moses skal ha fått steintavlen med de ti bud. 

Hurghada, som en gang var en liten fiskerlandsby ved kysten av Rødehavet, er i dag en av Egypts største turistdestinasjoner. Hit kommer mange for å sole, bade og ikke minst utforske den spennende undervannsverdenen. Her vil du oppdage en fascinerende korallverden bare 10 meter fra stranden! I tillegg tilbys det en rekke andre vannaktiviteter, som vindsurfing, paraseiling og vannski. Dersom du trives best over vannet, finnes det mange båter med glassgulv, slik at du kan se koraller og fisker uten å bli våt. På ferie her må du prøve de tradisjonelle drikkene karkaday og chi, som det sies har helsefremmende virkninger. I Hurghada finner du mange restauranter, barer og kafeer, og det vanlig at det røykes sheesha på mange av stedene. I tillegg har byen  mange butikker og kjøpesentre. 

Vakre strender og spennende attraksjoner venter i Egypt

Mat, shopping og kultur

Besøker du butikker i Egypt, vil du oppdage raskt oppdage at ting fungerer litt annerledes enn hjemme. Egypt kan friste med et stort mangfold i shoppingmulighetene, fra enkeltstående butikker til gigantiske markeder. Sjansene er store for at du finner spennende gjenstander, kanskje noen du aldri har sett før, som får bli med deg tilbake til Norge. Håndlagde parfymeflasker, sandkunst, smykker eller vakre klær - ta med en bit av Egypt hjem i kofferten.

Forvent spennende matopplevelser på ferie i Egypt. Ved kysten er mange av rettene basert på fisk. Enkel tilgang på ulike kryddertyper, har ført til gode smaker. Av kjøtt er det vanligste å få servert hare, due, kylling eller and i typiske egyptiske retter. Til grilling brukes biff eller lam, i retter som kalles mashwiyat. 

Som med alle andre feriedestinasjoner, er det er viktig å gjøre seg kjent med hvilke regler og normer som gjelder for landet. Egypt er et muslimsk land og har andre regler, spesielt når det kommer til bekledning på religiøse steder. 

Feriehus og ferieleiligheter i Egypt 

Når du først har vært i Egypt, vil du garantert tilbake. Strandliv, hyggelige mennesker, god mat og fantastiske severdigheter - alt finner du i Egypt! Du vil oppdage at egyptere er et veldig gjestfritt folkeslag. Vi tror at den beste måten å bli kjent med det genuine Egypt, er gjennom kontakt med lokalbefolkningen. Da vil du virkelig "føle deg som hjemme". 

Du kan enkelt søke og bestille din neste feriebolig i Egypt hos NOVASOL. Benytt vår søkefunksjon når du søker, og legg inn de kriteriene du ønsker. Her kan du også se våre ferieboliger i Europa. Velkommen til NOVASOL Egypt!