search

Ferieleilighet i Hurghada

Velkommen til Hurghada – et ferieparadis uten sidestykke! Finkornete sandstrender, fargerike korallrev, krystallklart vann og solrike dager venter her. Langgrunne strender og varmt vann er bare noe av det som lokker ferielystne mennesker hit. 

Hurghada var for noen år siden bare en liten fiskerlandsby, men har i de senere årene blitt en av Egypts største feriedestinasjoner. Legger du ferien hit vil få et uforglemmelig opphold, for området har utrolig mye å by på. 

Aktiviteter og opplevelser

En ferie i Egypt fører med seg et hav av aktivitetsmuligheter. Du kan selvfølgelig fylle oppholdet med komplett avslapning, men dersom du ønsker litt avveksling fra strandlivet, vil du ikke mangle aktiviteter å fylle tiden med. 

Byen ligger 550 kilometer fra Kairo og kan nås med ferge fra Sharm el-Sheikh, med bil fra Luxor eller enkelt fra Hurghadas internasjonale flyplass. Oppdag sjarmen i Hurghadas ulike bydeler, som alle er forskjellige. Besøk de luksuriøse strandområdene, restaurantene og hotellene i Sigala i sør. Besøk det mer tradisjonelle og fargesprakende markedsområdet El-Dahar eller opplev den mer moderne delen av byen, El-Memsha. Temperaturen her er behagelig året rundt, men med det tørre ørkenklimaet følger store forskjeller mellom dag og natt. 

Et av Hurghadas største trekkplaster er fantastiske forhold for snorkling og dykking. Beliggenheten ved Rødehavet er verdens nordligste, tropiske hav og  optimalt for spennende opplevelser under vann. Her finnes det over 200 myke og harde koraller, og over 1200 fiskearter. Dykk gjennom havets regnskog og oppdag fisk og koraller i alle regnbuens farger! Dersom du ikke har lyst til å dykke eller snorkle, kan du bli med turist-ubåten som tar deg med ned i dypet. En fin måte å se hva som rører seg 22 meter under havoverflaten – helt uten å bli våt. 

Uendelige, sammenhengende øyer, turkise laguner og luksuriøse strender, gjør El Gouna til den perfekte destinasjonen for en bryllupsreise, eller en eksklusiv lokasjon for bryllupet. El Gouna er også perfekt for andre spesielle anledninger, som familieferie eller en aktiv ferie. 

Mange tilbringer så mye tid i vannet at de helt glemmer at det fryktelig mye spennende på land også! Ørkenen er et ukjent territorier for mange, og ønsker du et lite eventyr, kan du dra ut til den nærliggende ørkenen, der beduinene har bodd i tusenvis av år. Nyt en kopp te, og kikk på stjernene på den skyfrie ørkenhimmelen. 
Bli med på båttur ut til paradisøya og nasjonalparken Jazā'ir Jiftūn, som er omkranset av korallrev på alle sider. Her kan du tilbringe dager på kritthvite sandstrender eller i det krystallklare vannet. 

Feriehus eller ferieleilighet i Hurghada

Attraksjoner og severdigheter

Fra feriehuset i Hurghada kan du ta dagsturer til Luxor eller Kairo. Luxor er blant annet kjent som «verdens største friluftsmuseum». Her finner du severdigheter som tempelkomplekset ved Karnak, Luxortemplet og Kongenes dal. 

90% av Egypt er ørken, som står i skarp kontrast til det livlige Rødehavet. De fleste ørkenutflukter starter fra Safariland, som en gang i tiden var en beduinleir. Også i dag bor det beduiner i Egypt, og lever et liv i tråd med urgamle tradisjoner. Kom tett på det lokale dyrelivet, som inkluderer struts, kobraer og skorpioner, eller prøv kamelridning gjennom det vakre landskapet. Visste du at den egyptiske ørkenen er en av de aller beste for stjernekikking? Langt vekk fra byens lys og støy, kan du få et unikt innblikk i universets hemmeligheter. Slike turer arrangeres gjerne i kombinasjon med kamelridning og andre aktiviteter, noe som legger opp til en fantastisk ferieopplevelse. 

Trekk in den friske havluften mens du vandrer rundt i marinaen, eller bare nyt utsikten og lydene fra havnen. Ta en velfortjent pause på noen av restaurantene og se på folkelivet. Marinaen i Hurghada lokker både turister og lokalbefolkning. Området ved vannet fikk et ansiktsløft i 2008, og har siden den gang lokket besøkende fra hele verden. 

Mat og shopping 

I Hurghada finnes gode shoppingmuligheter, enten i butikker eller på markedene. Her får du servert alle typer mat, fra vestlig til mer tradisjonelle egyptiske retter. Du vil se at det røykes shisha, vannpipe, på mange restauranter og barer. Vil du teste nattelivet på ferien, finnes det mange barer, restauranter og utesteder å velge mellom. Et alternativ er å besøke en egyptisk kafé, der du kan nyte kvelder på et teppe i sander og en kopp te. 

Feriehus i Hurghada 

Du kan se alle våre ferieboliger ved Rødehavet her på vår hjemmeside. Der finner du også et utvalg av feriehus og ferieleiligheter i hele Europa. Du kan enkelt og trygt bestille din neste feriebolig gjennom NOVASOL online. Velkommen til NOVASOL Egypt!