search

Feriehus og ferieleilighet i Sør-Sinai

Velkommen til den spennende Sinaihalvøya, en halvøy mellom Middelhavet og Rødehavet. Halvøya er delt inn i to regioner; Nord-Sinai og Sør-Sinai. I Sør-Sinai ligger kjente feriebyer som Sharm el-Sheikh, Nuweiba og Dahab. En ferie i Sør-Sinai byr på alt det en ferie skal inneholde; muligheter for avslappende dager på stranden, men også spennende aktiviteter og severdigheter. Velg blant aktiviteter som dykking, kamelridning, beduinbesøk og mye, mye mer. Dersom du søker en fullstendig avslappende ferie, har mange av våre ferieboliger både basseng- og lekeområder. Bli med NOVASOL til fantastiske Egypt og bo i en av våre ferieboliger. 

Aktiviteter og opplevelser

Sinaiøya består nesten utelukkende av ørken. Dette inviterer til spennende utflukter, enten i bil, på firehjuling eller på kamelryggen. Ute i ørkenen kan du hilse på de egyptiske beduinene, som lever et delvis nomadisk liv. I dag finnes det rundt 20 beduinstammer på Sinaihalvøya. Det kan være spennende å lære mer om deres tradisjoner og liv, som er ganske så ulik vår egen. Dersom du ønsker kan du bli med på en utflukt som varer til etter mørkets frembrudd. Se solnedgangen fra en fjelltopp, før den spektakulære stjernehimmelen åpenbarer seg over deg. En fantastisk opplevelse og garantert noe du vil huske. 

Det er ikke bare på land det er spennende å utforske Sinaihalvøya. Egypt er kjent som en førsteklasses dykkedestinasjon. For en ekstra spesiell opplevelse, kan du ta båt til nasjonalparken Ras Mohammed. Her venter en helt spesiell undervannsverden, der store stimer fargerike fisker og havskilpadder svømmer om kapp. På bunnen av havet ved Ras Muhammed ligger vraket etter SS Thistlegorm, et lasteskip på vei til Alexandria, som sank under andre verdenskrig. Eventyrlystne dykkere valfarter hit og stedet er et av verdens mest populære vrakdykk.

Rundt åtte kilometer nord for Dahab finner du et av Egypts mest populære dykkedestinasjoner; et såkalt «blått hull», et gapende synkehull i revet. De mer avanserte dykkene bør overlates til erfarne dykkere, men selv nærme overflaten finnes det mye spennende du kan utforske. 

Lei feriehus i Sør-Sinai

Attraksjoner og severdigheter

Sinaifjellet, eller Gebel Musa som det egentlig heter, er et populært besøksmål. Det var nemlig her Moses mottok De ti bud fra Gud, i følge Det gamle testamente. Det finnes to veier til toppen av det 2.285 meter høye fjellet, 'Sikket el Basha' eller 'Sikket Saydna Musa'. 

Ikke langt unna Gebel Musa ligger det gresk ortodokse Katarina-klosteret.  Midt i et tradisjonelt islamsk område har klosteret stått siden midten av 500-tallet. Klosteret står på UNESCOs liste over verdens kultur – og naturarvsteder. Klosteret oppbevarer et stort antall manuskripter, kun Vatikanet har flere. 

På veien til Katarina-klosteret kan du stoppe innom Hdhabat Chajaj Nawamis, et gravsted som antas å være rundt 5000 år gammel. Det betyr at disse steingravene er eldre enn pyramidene. 

Steder å besøke 

Sharm el-Sheikh er en av landets mest populære feriedestinasjoner. Den vakre byen på sørspissen av halvøya,  har opplevd en enorm vekst siden 70-tallet. Her venter krystallklart hav, fine strender og gode dykkemuligheter. Ved  Naamabukten finner du størsteparten av utesteder, restauranter og kafeer. Besøk Sharm el-Sheikhs gamleby for en autentisk opplevelse!

På sørkysten ligger Dahab, en badeby  kjent for gode forhold for dykking og vindsurfing. Du kan også ta turen innom Nuweiba, der du kan overvære en spektakulær soloppgang over den saudiarabiske fjellkjeden Hijaz og Akadabukten. Også disse områdene tilbyr fantastiske dykkemuligheter. 

Feriehus og ferieleilighet i Sør-Sinai

En feriebolig i Egypt byr på utallige aktivitetsmuligheter for små og store feriegjester. Nyt dagene på de vakre strendene, og når du trenger en avveksling venter en ny verden deg under vann. En ferie i Sør-Sinai er en god mulighet til å bli bedre kjent med det autentiske Egypt, kanskje gjennom et besøk til beduinene i ørkenen? Vi tror at veien til autentiske opplevelser er gjennom ferielandets lokalbefolkning. Uansett hva du vil gjøre under oppholdet, håper vi at våre ferieboliger kan gi deg et godt utgangspunkt for din Egypt-opplevelse.

Når du leier et feriehus eller ferieleilighet i Egypt gjennom NOVASOL, inkluderes vår «Service – og sikkerhetsgaranti» i bestillingen:

  • Våre lokale servicepartnere har besøkt alle feriehus og ferieleiligheter.
  • Vi anbefaler at du benytter deg av vår velkomst – og transportservice. Våre kollegaer henter deg på flyplassen, tar deg gjennom passkontrollen og bagasjeutleveringen, og  direkte til din feriebolig. 
  • Våre servicepartnere er tilgjengelig på stedet, dersom du har behov for ytterligere informasjon eller hjelp i løpet av oppholdet. 
  • Du kan bestille utflukter eller billetter til attraksjoner til gode priser, før eller under oppholdet. På turene får du biler som passer deg og ditt reisefølge – ikke store turistbusser. 
  • Bestill transport til flyplassen inntil 24 timer før hjemreise, uten ekstra kostnad.

NOVASOL kan også tilby ferieboliger i hele Europa. Du kan enkelt søke deg frem til ditt neste feriehus eller ferieleilighet ved hjelp av vår søkefunksjon. Legg inn de kriteriene du ønsker for oppholdet og bestill enkelt online.