search

Feriehus i Sharm el-Sheikh

Feriebyen Sharm el-Sheikh ligger på sørspissen av Sinaihalvøya, på kyststripen mellom Rødehavet og Sinai-fjellet. Her venter krystallklart hav og nydelige strender, samt en verden av overraskelser under vann. Her finner du spennende spisesteder, hyggelige mennesker og mange aktivitetsmuligheter. Alt ligger til rette for at tiden i feriehuset blir akkurat som du drømmer om! 

Aktiviteter og opplevelser

NOVASOL formidler ferieboliger i Sør-Sinai, også i Sharm el-Sheikh, som er et paradis for alle typer ferier. Naamabukten er en del av byen, der du på kveldstid finner et livlig uteliv med restauranter, strandbarer og nattklubber. Her tilbys det ulike aktiviteter, og du kan prøve vindsurfing, kiting eller seiling. Den aller største attraksjonen er likevel det som foregår under vannet. Rødehavets utrolige økosystem er en helt ny verden, som bare må utforskes.

Nasjonalparken Ras Mohammed ligger på den sydlige spissen av halvøya. Her er landskapet og dyrelivet helt unikt – både over og under vann. Området er ettertraktet blant dykkere, ikke bare på grunn av  sine vakre fisker, men også toalettene. Her sank nemlig et skip med baderomsinnredninger i 1981! Nær Ras Mohammed kan du dykke ned til vraket av SS Thistlegorm, som under andre verdenskrig var på vei til Alexandria med forsyninger til den britiske hæren. Det 129 fot lange lasteskipet ligger nå på bunnen av Rødehavet og er et svært populært vrakdykk. 

Besøk Sharm el-Sheikhs gamleby, som på mange måter er en hyllest til den egyptiske kulturen. På markedet kan du kjøpe med deg en smak av Egypt, i form av fargerike krydre, eller hva med et smykke eller håndlaget teppe? Etter shopping og kanskje en bedre middag, er det godt å kunne trekke seg tilbake i private omgivelser. Vi formidler feriehus i Sharm el-Sheikh med hage, terrasse og basseng, der både store og små kan nyte ferien. 

Ta turen til den tidligere fiskelandsbyen, Dahab, som er en populær blant dykkere, surfere og familier, beliggende rundt 90 kilometer fra Sharm el-Sheikh. Her vil du oppleve en avslappet atmosfære, urørte strender og fantastiske fiskeretter. 

Legg ferien til vakre Sharm el-Sheikh

Attraksjoner og severdighet

Det 2.285 meter høye fjellet Gebel Musa, også kjent som Sinai-fjellet, er stedet der Gud skal ha gitt Moses de ti bud. Du kan komme deg til toppen via stien 'Sikket el Basha' eller 'Sikket Saydna Musa'. Det tilbys også kveldsturer, slik at du kan oppleve soloppgangen fra toppen. 

Ta turen til den bisarre og imponerende steinørkenen nær Nuweiba. «Regnbuedalen» ligger rundt 200 kilometer fra Sharm el-Sheikh. Ta på godt fottøy og vær oppmerksom på turen. Du kan forvente en gåtur på 1.5 timer, forbi fargerike steinformasjoner og til tider veldig smale passasjer. 

Det gresk ortodokse Katarina-klosteret finner du i Sinaiørkenen. Midt i et tradisjonelt islamsk område har klosteret stått siden midten av 500-tallet. Klosteret står på UNESCOs liste over verdens natur – og kulturarv, og er virkelig verdt et besøk. 

Feriehus i Sharm el-Sheikh

Bor du i et feriehus i Egypt formidlet av NOVASOL, omfattes denne av vår «Service – og sikkerhetsgaranti». Det betyr at våre lokale servicepartnere har besøkt alle feriehus og ferieleiligheter. Gjennom våre samarbeidspartnere i Egypt har du dessuten mulighet til å bestille både transfer fra og til flyplassen, og spennende utflukter. 

NOVASOL tilbyr feriehus og ferieleiligheter i Egypt, i tillegg til vårt store utvalg av ferieboliger i Europa. Ved å bruke vår søkefunksjon kan du enkelt navigere deg frem til din neste drømmeferie – med de kriteriene som passer deg. Velkommen til NOVASOL og våre ferieboliger i Egypt