search

Feriehus i Sør-Finland

Her i sør, rundt byen Turku (sv. Åbo), ligger Finlands egentlige vugge; derfor kaller denne regionen seg stolt Varsinais Suomi. For lenge, lenge siden slo folkestammen finnene seg ned langs denne sørkysten og gav dermed landet sitt navn. I middelalderen kom også de første svenskene hit... og ble her for godt. Den sørlige del av Finland kan deles i tre: Kymenlaakso, byen Turku med omegn og øygruppen Åland.

Landskapet Kymenlaakso

I denne regionen ligger byen Kouvola midt i et fantastisk landskap og kun halvannen times kjøring fra Helsinki. Dette er porten til nasjonalparken Repoveden kansallispuisto, og herfra går det også tog til nabolandet Russland. De forskjellige museums- og kunstnerkvarterene viser at området også kulturelt sett har noe å by på.

Gjennom landskapet renner den lille elven Kymijoki som regionen har å takke for sin tidlige industrialiseringsfase. Den enestående naturen gir gode anledninger til en aktiv fritidsplan ute i det fri: mål dine krefter mot strømvirvelene i elven Kymijoki eller spill en avslappende runde golf.

Fra feriehuset i Finland kan du oppdagesmå, historiske havnebyer langs kysten, som f.eks. Hamina og Kotka. Her spiller fiskerinæringen fremdeles en viktig rolle, og det er intet problem å få kjøpt dryppende fersk fisk.

Turku med omegn

Turku (sv. Åbo) er Finlands eldste by og var i sin tid landets hovedstad. Byen har ikke tapt noe av sin gamle sjarm og forhekser ennå den dag i dag sine gjester. En spasertur langs elven Aurajoki fører forbi domkirken og borgen, som utgjør byens kjennemerker. Nyt elvebreddens atmosfære i en av de tallrike caféene eller restaurantskipene som ligger på Aurajoki. I år 2011 har Turku fått æren av å være europeisk kulturhovedstad - og det har den etter vår mening fortjent.

Øygruppen Åland

Øygruppen Åland med sin skjærgård består av rundt 6.500 øyer og skjær; eksakt hvor mange det dreier seg om, er det ingen som helt vet. Hele tiden dukker det opp steder som hittil virker uoppdagede. Landskapet og naturen her er enestående og til stadig begeistring for de besøkende. Dertil er frimerkene fra Åland noe helt for seg selv; disse selges på øygruppens eneste postkontor. Egenartet er også Ålands flagg, som brorparten av den finske handelsflåte seiler under. Helt siden slutten av Krimkrigen (1853-56) er øygruppen forblitt et demilitarisert område, så et fredligere sted å feriere skal man lete lenge etter. Lytt til bølgene idet de bryter mot klippene og nyt den enestående roen langt unna masseturismens jag og mas. Du kommer til ikke å ville reise hjem igjen.

Finland har utrolig mye å by på av opplevelser, og leier du et feriehus gjennom NOVASOL har du det beste utgangspunktet for ferien din.