search

Feriehus ved vestkysten av Finland

Lange, finkornede sandstrender, romantiske solnedganger ved Bottenviken, livlige byer med et rikt kulturtilbud - alt dette finner du langs Finlands vestkyst som strekker seg fra Oulu i nord via Vaasa og ned til Pori i sør. Mens Vaasa kan skryte av å være den byen i landet med flest soltimer i året, så lokker byen Rauma i sørvest med sin skjærgård og maleriske utsikt mot fyrtårnet Kylmäpihlaja.

Det er altså intet i veien for å ta seg en strandferie i Finland. Mens man i Sør-Europa om sommeren nødig vil forlate de klimatiserte hotellene, så kan man her derimot ligge midt i solen og nyte en virkelig behagelig sommertemperatur.

Som overalt ellers langs den finske kyst spiller fiskerinæringen også her en viktig rolle. Dryppende fersk fisk kan du få kjøpt på markedene og direkte ved havnen. Eller prøv din egen fiskelykke og kast ut snøret selv en gang. Å sette til livs dagens fangst i ditt NOVASOL feriehus om kvelden - det er absolutt ren ferie!

Byene

Byen Pori er med sin vidunderlige beliggenhet den finske vestkystens perle. Her går Europas største jazzfestival av stabelen om sommeren, skjønt bybildet per se er også imponerende med sine eldre hus, promenaden, parkene og markedsplassen.

Ikke langt unna ligger tettstedet Yteri med sitt dynelandskap og sin vidunderlige, meget familievennlige sandstrand. Lenger nord befinner solbyen Vaasa seg. Her hvor Bottenviken er på sitt smaleste, inviterer den imponerende Replot-skjærgården til oppdagelsesreiser. Enestående naturreservat tar deg imot på øyene Valsören og Mickelsören, som har fyrtårnet som sitt kjennemerke. Regionen er også kjent for sine tallrike kurbad som både lokalbefolkningen og feriegjestene gjerne slapper av i.

I nord ligger universitetsbyen Oulu som med sine 128.000 innbyggere er Nordens største by nord for den 65. breddegrad. Her går det ikke utelukkende i vitenskap, forskning og High-Tec, men derimot også i kunst og kultur. Ikke langt unna Oulu ligger stedet Nallikari hvis sandstrender byr på vidunderlige solnedganger. Gi deg hen til en romantisk feriesteming.

Langs den finske vestkysten finnes det uendelig mange vidunderlige plasser. Uansett hvilken du til slutt bestemmer deg for, så danner alltid feriehuset i Finland det ideelle utgangspunkt for ferien din.