Feriehus på Sør-Island

Sør-Island domineres av mosegrodde lavafelt som er gjennomskåret av tallrike kløfter. I sør og sørvest hersker et samspill mellom natur og kultur; man kan bevege seg mellom to totalt motsatte verdener på under timen, men trenger ikke desto mindre adskillige uker på å utforske dem. For å gjøre oppdagelsen av denne regionen litt enklere, finnes det et bredt tilbud av guidede ekspedisjoner, skjønt det er fullt ut mulig å reise rundt med bil på egen hånd.

Den fascinerende kystlinjen, det rike fuglelivet og gode muligheter for å få sett hvaler gjør den sørvestre del av Island til en sann perle. Samtidig ligger hovedstaden Reykjavík ikke langt unna. Det finnes forekomster av geotermisk aktivitet i stort omfang som eksempelvis de varme kilder i Kry´suvík, og spesielt berømt er den Blå Lagune (isl. Bláa Lonið) som enhver turist ubetinget vil bade i. Til Sør-Islands mange andre attraksjoner hører f.eks. Den gyldne sirkel (isl. „Gullni hringurinn) og nasjonalparken Thingvellir (isl. Þingvellir). Høydepunktene i Den gyldne sirkel utgjør den imponerende fossen Gullfoss, utsikten mot vulkanen Hekla og den geotermiske Geysir, en vannfontenelignende varmekilde som dette naturfenomenet har fått sitt navn fra.

Feriehus på Sør-Island

Vestmannøyene (isl. Vestmannaeyjar) utenfor sørkysten av Island kan nås med en 3 timers fergetur eller med fly (20 min. med linjefly fra Reykjavík eller kun 6 min. fra sørkysten). Øygruppen egner seg godt som mål for en dagstur og nyte stor popularitet spesielt blant fuglekjennere. Stokkseyri og Eyrarbakki ligger sjarmerende til ved sørkysten og har gamle og godt bevarte hus som du absolutt bør få tatt nærmere i øyesyn. Fra den lille koselige havnen Vik arrangeres det båtutflukter til den berømte naturklippeporten Dyrhólaey.

Sør-Island bærer på en rik kulturell arv hvis røtter kan spores helt tilbake til sagatiden (gården Stöng og utstillingssenteret for Njáls Saga i Hvolsvöllur), gjennom epoken som det gamle bispesetet Skálholt stammer fra, og ender med folkemuseet i Skógar som utgjør det mest omfangsrike i sitt slag på Island. Enten du ønsker en avslappende ferie for kropp og sjel, eller en aktiv ferie, kan en ferie på Island by på begge deler. Bestill ditt NOVASOL feriehus i dag!