Feriehus på Vest-Island

Fra Reykjavík kan man gjennom en 7 km lang tunnel under fjorden Hvalfjörður enkelt nå frem til Vest-Island. Denne landsdelen er preget av lavafelt, geotermisk aktivitet og mye historie. Her finnes det skog, gode fiskeforhold og et vidunderlig utsyn fra Langjökull over et imponerende landskap.

Besøk eksempelvis Hraunfossar, der kaskader av vann flyter i et bredt belte nedover klippeveggene og de lavtvoksende bjørketrærne, Islands høyeste foss Glymur (198 m) og Víðgelmir som er en av verdens største lavagrotter med isformasjoner og dryppsteiner liksom fra en annen verden, og som bare kan besøkes gjennom guidede turer.

Her fra Islands vestre del stammer også mange berømte personligheter fra den islandske historie, som ennå den dag i dag æres som seg hør og bør. I Reykjavík er det opprettet et senter som er viet de islandske sagaers største forfatter, Snorri Sturluson. I Eiríksstaðir befinner det seg rekonstruksjoner av en vikinggård, hjemmet til Eirik Raude (han slo seg senere ned på Grønland) og fødestedet til Leiv Eiriksson.

På halvøyen Snæfellsnes ligger isbreen ved samme navn og landest yngste nasjonalpark. Kysten av stivnet lava utgjør et fugleparadis, og langs nordkysten ligger det flere små tettsteder. Stedet Ólafsvík brukes som utgangspunkt for hvalsafari. Fra Stykkishólmur tilbys det utflukter med båt eller ferge inn i bukten Breiðafjörður, rundt dennes talløse øyer og bort til de stiltro husene på øyen Flatey som tidligere utgjorde et viktig kulturelt sentrum. En ferie på Island byr på storslagne natur- og dyreopplevelser - bestill ditt neste opphold i dag.