Attraksjoner på Brac

Fantastiske strender og krystallklart vann, vakker natur og fascinerende kultur. Øya Brac har mye å tilby! Med en feriebolig i Dalmatia kan du enkelt utforske alle attraksjoner på Brac.

Brac er Adriaterhavets tredje største øy og ligger i Dalmatia. Siden antikken har man brutt hvit stein på øya og her ferierte de rike fra Salona for lenge siden. Etter Salonabornas styre, havnet Brac under Konstantinopels regime og siden styrte Venezia øya mellom 1420-1797. Leier du feriehus på Brac og vil vite mer om øyas historie kan du besøke Bracs museum.

Feriehus ved attraksjoner og severdigheter i Brac

Opplev spennende severdigheter på Brac

Med et sommerhus på Brac finnes det mye å se og gjøre. Øyas største attraksjon er den berømte stranden Zlatni Rat ved byen Bol som er veldig populær blant surfere. Zlatni Rat betyr det gylne hornet og steinstranden forandres med tidevannet. I Bol er det mange aktiviteter bla. surfesenter, koslige kafeer og et yrende natteliv.

I nærheten av Bol finner du også andre serverdigheter som dominikankloster som ble grunnlagt i 1475, og i denne vakre kirken finnes det berømte maleriet av jomfruen og helgenen. Fra Bol kan du bestige Bracs høyeste punkt St. Vitus-berget som er 778 meter over havet. Her finnes det et kloster du kan besøke.

Skal du og din familie leie feriehus på Brac må dere ikke gå glipp av Skrip som trolig er øyas eldste by. Det sies at Keisers Konstantins kone Helena ble født her. Skrips kirke og maleriet på alteret er dedikert til keiserinnen. I Skrip finnes også Brac museum med en rekke spennende arkeologiske funn.

Feriehus på Brac

Vil du og din familie besøke det gylne hornet og alle andre attraksjonene på Brac, kan du leie feriehus i Midt-Dalmatia her på vår hjemmeside eller over telefon. NOVASOL har formidlet feriehus og ferieleiligheter siden 1968, og er en del av AWAZE. På vår hjemmeside finner du mange feriehus i Kroatia, alt fra flotte hus med eget basseng til små leiligheter ved sjøen. Trenger du hjelp til å booke eller har du spørsmål til våre feriehus er du velkommen til å ringe vår kundeservice.

Lei feriehus på Brac og opplev den berømte stranden