Fakta om Brac

Her kommer litt informasjon om Brac som kan være nyttig om du og din familie skal leie feriehus i Dalmatia. Paradisøya Brac er Adriaterhavets tredje største øy. Gjennom å leie feriehus på Brac får du god tid til å bli kjent med alle de hyggelige stedene og de flotte strendene.

  • Øy: Brac
  • Størrelse: 40 km lang og 15 km bred
  • Høyeste punkt: Vidova Gora, 778 meter over havet
  • Steder og byer: Supetar, Milna, Nerezisca, Bol, Skrip og Pucisca
  • Kjent strand: Zlatni Rat
  • Forbindelse til fastlandet: Fra Split går det ferger til byen Supetar
  • Språk: Kroatisk
  • Religion: Kristendom

Godt å vite om familien skal leie feriehus på Brac

På Brac har den harde hvite steinen blitt brutt siden Antikken, og også i dag kan man se steinhuggere i arbeid ved Pucisca. Under historiens gang har øya havnet under Konstantinopels styre og senere under Venezias. Venetianerne styrte fra tidlig 1400 – tallet til slutten av 1700 – tallet.

Utenfor Bol finnes den berømte stranden Zlatni Rat, som betyr det gylne horn, under sterke værforhold endret hornets utseende seg. Stranden er kjent for å være en god surfeplass. Andre strender som er verdt et besøk er Supetars stranden ved Povlja.

Vurderer du å leie et villa på Brac om sommeren er du garantert mye sol. Dalmatiakysten er et av Europas mest solrike, varme og tørre steder om sommeren, mens vinteren er mild med en del regn. Blir du lei av strandlivet kan du ta en tur til Bol eller Supetar for å besøke kafeer, restauranter og se på utstillinger. Prøv gjerne en av Bracs spesialiteter vitalac eller butalac.

Lei feriehus på Brac

Enkelt å leie feriehus på Brac

Vil du og din familie slappe av på Zlatni Rat kan du leie hus i mellersta Dalmatien her på vår hjemmeside eller ved å ringe kundeservice. NOVASOL har formidlet hus og leiligheter siden 1968 og har et bredt utvalg feriehus og ferieleiligheter i Kroatia. På vår hjemmeside finner du mer informasjon om Brac og hva som venter deg på destinasjonen. Har du spørsmål om våre feriehus på Brac, eller ønsker tips, så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller epost.