Fakta om Hvar

Her kommer litt informasjon om Hvar for deg som er interessert i å leie hus i Midt-Dalmatia og besøke en spennende øy, eller for deg som ønsker å bo der. Adriaterhavet er veldig velduftende pga de mange lavendelfeltene. Den beste måten å utforske den vakre naturen og de kulturelle skattene på er ved å leie en villa på Hvar.

Øy:Hvar
Størrelse:272,37 kvadratkilometer
Kjente personer:Kunstneren Juraj Placic og forfatteren Tonko Maroevic
Byer og landsbyer:Hvar, Stari Grad og Vrboska
Kjent strand:Milna
Forbindelse til fastlandet:Fra Split går det ferger til Hvar og Stari Grad
Språk:Kroatisk
Religion:Kristendom

Bra å vite

Hvar er kjent for sine vakre lavendelområder, sin vinprodusjon og sine mange kulturskatter. Øyas historie startet allerede 300 år før kristus, da grekerne grunnla Stari Grad og Hvar. Fra år 1278 til 1797 styrte Italia byen. Under historien har den vært styrt av romere, bysantiner, kriatiske herskere og venetianere.

Det finnes en rekke vakre bygninger på øya, du kan blant annet besøke Stari Grad for å se 1600-talls kirken, Bianchinipalasset og dominikanklosteret, eller ta en tur til hovedporten Hvar og se på klokketårnet, Hektorvicpalasset og katedralen. Gå heller ikke glipp av ruinene etter venetianernes borg ved Sucuraj.

Gjennom å leie villa på Hvar får dere mange solsjanser gjennom sommeren, Dalmatiakysten er et av Europas mest solfylte områder, og Hvar innehar rekorden på antall soltimer pr år. Det er også milde vintere med en del regn. Strender finner man over alt men ved Milna ligger det to herlige småstensstrender.

Lær Hvar å kjenne gjennom feriehus

Vil du og din familie utforske øyas historiske bygninger og skjønne strender kan dere leie feriehus på Hvar på vår hjemmeside eller ved å ringe vårt kundesenter. Vi har leid ut ferieboliger i Kroatia siden 2005 og våre kollegaer sitter klare til å hjelpe deg. Velkommen til NOVASOL og Hvar!