Historie og kultur på Mljet

Fantastisk natur, historiske ruiner og historier om hva som venter på Adriaterhavets grønneste øy. Den beste måten å ta del i Mljets kultur og historie på er ved å leie et sommerhus i Sørdalmatia.

Mljet er Kroatias åttende største øy og ligger i Sørdalmatia. Mljets historie startet tidlig med illyriske stammer som bosatte seg her. Senere kom grekerne til øya for å søke ly under dårlig vær når de var på vei til Korcula.

Lær øya å kjenne gjennom et feriehus på Mljet

Grekerne ble ikke veldig lenge på øya i forhold til Romerne. Gjennom NOVASOLs feriehusutleie på Mljet får du og din familie muligheten til å følge Romernes spor på øya. Pass på å besøke den Romerske bosettningen Palatium med ruiner etter det store 400-talls palasset ved Polace.

I 1151 ble øya skjenket til Benediktierne som hadde grunnlagt et kloster her. Mariaklosteret ligger på en øy i den store saltvannssjøen Veliko Jezero og er definitivt verdt et besøk om dere vil vite mer om Mljets historie. Etter 200 år skjenkes Mljet til Dubrovnik som eide øya frem til 1815. I 1960 ble halve øya gjort om til nasjonalpark for å bevare Mljets trær og stener.

Vil du oppleve Mljets kultur kan du leie feriebolig i Dalmatia i sommerferien. Da får du høre folkemusikk, beundre de tradisjonelle draktene og se på folkedansere. Pass også på å handle med deg lokal honning, geitost og vin.

Skal du leie feriehus på Mljet kan du også ta en tur til store grotta der, hvor historien sier at Odysseus ble holdt fanget av Kalpsos i syv år. Grotten ligger litt vanskelig til og beste måten er med båt eller å svømme til den.

Kom tett på Mljets historie med et feriehus

Enkelt å leie feriehus på Mljet

Vil du og din familie oppleve den magiske grønne øya i Adriaterhavet, kan dere booke på vår hjemmeside eller ringe vår kundeservice. NOVASOL har for formidlet feriehus siden 1968 og kan tilby dere mange flotte feriehus på Mljet. Velkommen til oss!