Historie og kultur i Opatija

Opatija har gått fra og være en stille og rolig by ved havet til å bli den mest populære ferieresorten på 100 år. Her kommer litt om Opatijas historie som kan være nyttig om du og din familie tenker på feriehusutleie ved Kvarnerbukten.

Den lille byen Opatija ved Kvarnerbukten i nordøstlige Istria er oppkalt etter benediktinklosteret som var byens midtpunkt under 1300-tallet. Da var Opatija er vanlig by med en uvanlig vakker kystlinje. Under 1800-tallet bygdes en kystvei som lenket Opatija sammen med byene Rijeka og Volosko. På midten av 1800-tallet kom en adelsmann fra Rijeka til byen for å bygge en ferieresidens, Villa Angiolina.

Utforsk historien og kulturen i Opatija

Lær mer om Opatijas historie

Til Villa Angiolina ble mange viktige personer på 1800-tallet invitert, og flere og flere fikk opp øynene for Opatija. Etter at jernbanen kom ble det enklere å komme seg til Opatija, og det ble bygget flere villaer og etter hvert hoteller for turistene.

I 1887 ble den første seilklubben etablert i byen, og det bygdes et senatorium som senere ble gjort om til pensjonat, hvor mange fra den keiserlige familien bodde. Opatija fortsatte og blomstre og det ble bygd kirker og statuer, og stadig flere hoteller åpnet.

I dag preges Opatijas kultur av glansperioden, og tilbringer dere ferien i Opatija kan dere oppleve villaene fra 1800-tallet, beundre statuen 'Jenten med måken', kirken St. Jakob eller den 12 km lange strandpromenaden.

Tilbring ferien i et feriehus i Opatija

Vil du og din familie oppleve Opatijas kultur og historie kan der booke ferieleilighet i Opatija på NOVASOLs hjemmesider eller ved å ringe vår kundeservice. Vi har boliger i alle prisklasser og standarder, og når du leier et feriehus i Kroatia via NOVASOL inngår trygghetspakken i leien.