Beskrivelse av Montenegro

Hav, sjøer og fjell gjør det mulig for alle å oppleve en skikkelig kvalitetsferie. I løpet av en dag kan man nyte morgenkaffen på en av de mange strendene langs Budva rivieraen, spise frokosten ved Skutarisjøen med fuglekvitter i bakgrunnen og til sist men ikke minst nyte middagen foran peisen eller vedovnen i feriehuset. Med alle disse kvalitetene har Montenegro mye at by på som reisemål. Den turbulente historien til den lille staten har resultert i mange historiske monumenter og minnesmerker, som man finner overalt. Det blå havet med endeløse strender, de krystallklare elvene og vakre fjellområder er det som ferien i Montenegro uforglemmelig.

Herlige byer langs kysten

Alle kystbyer i Montenegro har sin helt egen historie:

  • Herceg Novi, en botanisk have, en karneval- og kunstnerby
  • Kotor, en by for sjøfolk, håndverkere og vitenskapsmenn. En museumsby.
  • Budva, en by med teater- og festspill scener og vidunderlige strender og natteliv
  • Ulcinj, en by med mange kulturer, det østlige „vesten“ og det vestlige „østen“

Det kulinariske Montenegro

Montenegros gastronomi byr på mange spesialiteter og internasjonale klassikere. I Montenegros fjellområder kan man prøve de lokale rettene som: “Skorup” (en slags smøreost) laget av melk i tretønner, ”Katschamak” (en slags polenta) servert med ost og flatbrød, ”Raschtan” (en slags grønnkål som dyrkes sør på) med fåre- og lammejkøtt stekt under ”Satsch”. I tillegg finnes den berømte Njeguši-skinke og den slaviske drikken ”Met”.

Ved Skutari-sjøen kan man bestille røkt karpe og til det en av de hjemmelagde kvalitetsvinene ”Vranac“ (rødvin) eller ”Krstaè“(hvitvin).

Kos deg og nyt kysten med dets herlige spesialiteter og ikke minst utvalget av vinsorter.