Ferie ved nasjonalparker

Opplevelser i naturen er som oftest en stor del av det å leie hytte i Norge. Både om sommeren og vinteren er det mange spennende og unike naturopplevelser for hele familien. Har du en lidenskap for friluftslivet eller har du lyst til å oppleve den vakre og idylliske norske naturen, så kan du leie en hytte nær en av de 37 nasjonalparkene som finnes på fastlandet (totalt 44). Her kan man foreta mange aktiviteter. Legg blant annet ut på vandreturer og opplev dyrelivet tett opp til deg, opplev naturen fra hesterygg, grill pøser over bål eller seil i kajakk. Av de mange nasjonalparker er særlig Hardangervidda, Jotunheimen, Dovrefjell og Jostedalsbreen svært populære.

Hytte nær Hardangervidda

Nasjonalparken Hardangervidda ligger innenfor Hardangervidda, og er Nord-Europas største høyfjellplatå, og en svært populær severdighet for både nasjonale og internasjonale turister. Hardangervidda er fordelt på fylkene Buskerud, Hordaland og Telemark, og ble opprettet som nasjonalpark i 1981. Parken er svært rik på flora og fauna, og det er tilholdssted for en rekke ville dyr, som Europa største villreinstamme, fjellrev, snøfugle mv samt en rekke plantearter og fisk. Formålet med nasjonalparken er å vernet de nevnte dyrene, landskapet og natur og kulturminnene. På ferie i vakre Norge har du mulighet til å oppleve disse fantastiske friluftsmulighetene og gå lange fredfulle turer rundt Hardangervidda.

Lei feriehus og hytte nær Hardangervidda

Ferieopplevelser i Jotunheimen

Sentralt i høyfjellsområde i Oppland og Sogn og Fjordane befinner Jotunheimen nasjonalpark seg. Jotunheimen nasjonalpark ble opprettet i 1980, og formålet med nasjonalparken er å verne et vakkert og i stor grad urørt fjellandskap samt dyr og planter som befinner seg her. Parken er rik på flora, fauna og kulturhistorie, og er et populært område for turgåere. Gjennom NOVASOL hytteutleie kan du leie et feriehus i nærheten av Jotunheimen, og her kan du ta med både familie og venner for å gå fantastiske turer i fjellområdene. Men det er ikke bare turgåing nasjonalparken tilbyr, du kan f eks. ta en raftingtur, klatre eller ri, og mye, mye mer.

Lei hytte ved Dovrefjell

I høyfjellsområdene mellom Dovrefjell og i Sunndalsfjella finner vi Dovrefjell nasjonalpark fra 2002, eller som mange også kaller den Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Nasjonalparken er plassert mellom Sør-Trøndelag, Oppland og Møre og Romsdal. Parken er svært kjent for sin moskussafari, da dette er en av de få stedene i verden og det eneste stedet i Norge vi finner moskus. Moskusene ble hentet fra Grønland og innført som en bestanddel i Dovrefjell etter at to arbeidere fant to fossile ryggvirvler fra moskus. Moskusstammen har dødd av ulike årsaker flere ganger siden den gang, men har igjen blitt tilført fjellet og lever i dag i beste velgående med en bestanddel på mellom 200 - 300 dyr. Som i de andre nasjonalparkene kan man vandre, fiske, sykle i visse områder og mye mer.

Store ferieopplevelser venter i norske nasjonalparker

Naturopplevelser ved Jostedalsbreen

Jostedalsbreen er Europas største fastlandsisbre, og ble opprettet som nasjonalpark i 1991. Isbreen er i underkant av 500 km lang og befinner seg i fylket Sogn og Fjordane. Breen er noe man kaller temperert bre, som vil si at det renner vann under og at den ligger helt opp mot trykksmeltepunktet. Jostedalsbreen er et svært attraktivt turistmål, både for internasjonale og nasjonale turister. Her kan du benytte muligheten til å kombinere en aktivferie med en fantastisk naturopplevelse med mange vakre naturfenomener. Hva med en vårskitur over Jostedalsbreen? Her kan du benytte deg av flere skiløyper. Du kan også gå på såkalte breturer, men her anbefales det å ikke dra uerfaren alene eller en liten gruppe uten noe erfaring, da man til tider må kunne tolke omstendighetene i område. Lei en hytte i Norge hos NOVASOL og opplev fantastiske Jostedalsbreen!